Kaufland: Лабораторни тестове 4 пъти годишно гарантират качеството на варивата под марката „Брей!“

гр. София, 27 септември 2023 г.
Kaufland: Лабораторни тестове 4 пъти годишно гарантират качеството на варивата под марката „Брей!“

Най-търсен е оризът, следван от лещата и бобът

Строг контрол гарантира качеството на варивата под марката „Брей!“. Той включва лабораторни тестове минимум 4 пъти годишно в акредитирана лаборатория за наличие на примеси, плесени и гъгрици. Благодарение на извършвания строг контрол върху предлаганите продукти на Kaufland България, потребителите консумират продукт, който е винаги с високо качество. Най-големият ритейлър в страната следи за всички характеристики на качеството на ориза: 

„Изключително важна характеристика на качеството на ориза е целостта на зърното. Ако оризът е натрошен, тогава качеството е по-ниско.“, коментира Кристина Кръстева, ръководител направление „Сухи храни“ в Kaufland България. Според данните на най-големия ритейлър в страната именно оризът е най-търсеното вариво, следван от лещата и бобът. Търсенето на варивата в страната е целогодишно и се повишава в периода на зимните месеци и по време на пости. 

Kaufland България предлага целогодишно в асортимента на собствената си марка „Брей!“ седем различни варива – едър и дребен булгур, грухана пшеница, нахут, боб, леща и ориз. Всички варива от собствената марка на ритейлъра са произведени в България от родни производители от традиционни български сортове. „Брей!“ е уникална селекция от над 110 български продукта обединени в собствената марка на веригата. Изборът на артикулите кореспондира изцяло с изконните вкусове на българина, които неизменно присъстват в кухнята на всеки един, а за българите варивата попадат в категорията първостепенни храни. Те са богати на растителни протеини, фибри и основни хранителни вещества, което ги прави изключително подходящи и ценни за нашето балансирано меню. Това е и причината те да намират своето място на масата на всеки българин целогодишно. 

Новият епизод от видеопоредицата „За качеството с Биляна Гавазова“ е посветен на варивата именно заради тяхната значимост за традиционната българска кухня. От него потребителите на най-големия ритейлър в страната ще научат любопитни факти за суперсилите на традиционните български варива, като това че бобът е най-високопротеиновият въглехидрат, а лещата – една от най-старите храни, познати на човечеството. 

Биляна Гавазова ще отведе зрителите в кухнята на Kaufland България, където Кристина Кръстева, ръководител на направление „Сухи храни“ в ритейлъра ще демонстрира модерни предложения за приготовление на традиционните варива, с които българските домакини могат да разнообразят обичайните методи за приготовление на този вид храни. В допълнение, ще бъде представен вегетариански бургер, който по вид се доближава до този, който е приготвен от месо, а вкусът му ще изненада журналиста, с това че по-нищо не отстъпва на традиционния бургер. Рецептата за това кулинарно изкушение, както и много други иновативни и традиционни предложения могат да бъдат открити на сайта на Kaufland България.  

Целият епизод, посветен на любимите на всеки българин варива, може да бъде гледан в YouTube канала на Kaufland България. Рубриката, която носи името „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София