Текстил от водорасли е сред актуалните предложения на Kaufland

гр. София, 30 август 2023 г.
Текстил от водорасли е сред актуалните предложения на Kaufland

До 10 септември клиентите могат да намерят в хипермаркетите на веригата в цялата страна широка гама продукти от естествената материя

Kaufland България разширява асортимента си от продукти, произведени с грижа за околната среда, с дрехи от сертифициран текстил от водорасли. Клиентите могат да ги открият в хипермаркетите на веригата в цялата страна до 10 септември включително.

Продуктите са от собствените марки на ритейлъра Oyanda® и Townland®. Предложенията включват дамски и мъжки спортни дрехи, пижами и бельо. Всичките те са изработени от SeaCell™ - устойчив текстил от водорасли. Той е създаден от естествена материя с интегрирани сушени водорасли и е произведен в контролирана среда. Освен че е произведен с грижа за околната среда, текстилът SeaCell™ дава и удобството на дишащата материя. 

До 10 септември в асортимента на веригата могат да бъдат намерени и още устойчиви текстилни продукти – дрехи и бельо от собствените марки Oyanda®, Townland® и Hip & Hopps® с логото Cotton made in Africa – международно признат стандарт и инициатива, която насърчава устойчивото отглеждане на памук и опазване на околната среда в Африка. 

Kaufland регулярно включва в асортимента си текстилни продукти с международни сертификати, за да отговори на нарастващия интерес на потребителите към произхода на материалите, начините на производство и стандарта на живот и условията на труд на хората, ангажирани в него. Затова голяма част от артикулите под собствените марки на ритейлъра носят печатите на GOTS, MADE IN GREEN by OEKO-TEX®, Global Recycled Standard, Cradle to Cradle Certified® и други.  

Всички актуални седмични предложения на най-големия ритейлър у нас могат да бъдат разгледани в актуалната седмична брошура на Kaufland. Те са налични до изчерпване на количествата. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София