За поредна година Kaufland е марка №1 в България

гр. София, 7 юли 2023 г.
За поредна година Kaufland е марка №1 в България

Компанията и участващите ѝ собствени марки събраха най-много гласове в тазгодишното издание на потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“

Kaufland е любимата марка на българските потребители. Това показват финалните резултати в тазгодишното издание на потребителската класация „Любимите марки“. За поредна година компанията и участващите ѝ собствени марки събраха най-много гласове в изданието. Kaufland беше избрана безапелационно за Търговска верига №1 у нас и за Любим международен работодател, като така затвърди авторитета си на пазарен лидер и компания за пример с работодателските си практики и в тазгодишното издание на класацията.

„Любимите марки“ е единствената потребителска класация у нас. В нея в директен вот в три етапа българите избират своята любима марка в различни категории. По данни на организаторите тази година в гласуването са се включили рекорден брой потребители – близо 62-хиляди души. 

Kaufland завоюва първото място и в категория „Иновативна марка“. Част от собствените марки на веригата също спечелиха първо място в различни категории – марката Kuniboo® е най-предпочитана в „Бебешки и детски продукти“, а bevola® спечели в „Био и натурална козметика“. Националната линия „Брей!“ на Kaufland взе приз в категория „Българска марка - храни и напитки – продукт“, а K-Classic се нареди сред финалистите в „Собствени марки – храни и напитки“. „Шеф месар“ на веригата попадна в ТОП 3 на потребителските предпочитания в „Месни продукти“. K-take it veggie е сред най-популярните в категория „Веган, био и натурални продукти“, а лютеница „Брей!“ – в категория „Майонези, лютеници и сосове“

Получените отличия са в резултат на усилията на компанията да предлага на клиентите си несравним избор от качествени и винаги свежи продукти на конкурентни цени. Компанията ежедневно демонстрира грижа към крайните си потребители и към служителите си, за което заслужи мястото си на финала в цели 11 категории. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София