Ути Бъчваров черпи на „Празника на горските плодове“ в Карлово със сладко по негова авторска рецепта

гр. София, 29 юни 2023 г.

Kaufland организира вкусен плодов фестивал в града на паркинга на магазина си на 2 юли, неделя

Вкусни изненади и много забавления очакват всички гости на „Празника на горските плодове“ в Карлово, който Kaufland организира тази неделя (2 юли) на паркинга на магазина си. Главно действащо лице в събитието ще е любимецът на българската публика и дългогодишен водещ на кулинарно предаване – Ути Бъчваров. Той ще приготви 100 кг сладко от български горски плодове по специална негова рецепта с мед и мента. Празникът ще стартира в 10:30 часа, като за всички гости са подготвени много забавления, игри и вкусни дегустации. Желаещите ще могат също да вземат участие в приготвянето на сладкото.

За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат децата от музикална школа „Карловойс“, а водещ на празника ще е Михаил Паничерски, автор на забавно шоу-предаване в социалните мрежи.

„Празник на горските плодове“ е първият от поредицата „плодови празници“, които Kaufland планира да организира на паркингите на хипермаркетите си в цялата страна. Чрез тях компанията цели да популяризира продукцията на българските производители, с които си партнира. Плановете на веригата за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция в магазинната си мрежа с 30%, както и въвеждане на редица мерки за повишаване на партньорствата в сектора. До края на 2023 г. планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв. С тях общата стойност на изкупената родна продукция от Kaufland България от 2019 г. ще достигне 309 млн. лв.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София