Месец на българското кино – Автокино в два столични магазина на Kaufland

гр. София, 3 юли 2023 г.

Специални гости ще бъдат режисьорът и актьор Мариан Вълев и операторът Божидар Симеонов

Уникалният автокино фестивал продължава тазгодишното си турне в столичните хипермаркети на най-голямата търговска верига у нас – Kaufland, в кв. „Горубляне“ и кв. „Крива река“. През целия месец юли ще бъдат представени най-популярните български филми, като първата прожекция е планирана за 3 юли (понеделник) в Горубляне, а последната ще се проведе месец по-късно – на 3 август. Всяка седмица в „зеления“ хипермаркет в кв. „Горубляне“ ще бъдат излъчени по две прожекции на ден, от понеделник до четвъртък включително, а жителите на кв. „Крива река“ ще могат да гледат любимите си български филми между четвъртък и неделя в периода 6.07 – 30.07.  

Сред заглавията, които ще бъдат прожектирани в рамките на месец в двата хипермаркета на веригата, е хитовият филм „Чалга“ от Мариан Вълев, който ще бъде на екран всеки понеделник и сряда във филиала на кв. Горубляне (ул. „Владичина ливада“ 2) и всеки четвъртък и събота в кв. Крива река (бул. „Е. Тотлебен“ 36). Всички фенове на продукцията ще имат възможност да се срещнат с нейния режисьор Мариан Вълев на 10 юли (понеделник) от 22:40 ч., точно преди началото на прожекцията. Фен срещата ще се проведе на паркинга на „зеления“ хипермаркет в кв. „Горубляне“. 

Почитателите на новия български филм „Случаят Тесла“, който ще бъде част от автокиното, също ще могат да се запознаят с оператора на продукцията Божидар Симеонов, както и с децата-актьори Поли Иванова и Рая Георгиева на 8 юли (събота) в 21:00 ч. Срещата ще се състои на паркинга на филиала на Kaufland в кв. Крива река. 

Други популярни български прожекции, които ще бъдат излъчени на двата паркинга, са „Васил“, „Изкуството да падаш“, „Шекспир като улично куче“, „Бай Иван 2“, „Игра на доверие“, „Смирен“ и „Murda Boyz: Махленска класа“. 

Желаещите да присъстват могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие. Всички заглавия на едномесечния автокино фестивал ще бъдат прожектирани на екран с големина 5 м х 10 м.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София