Kaufland мотивира българите да се развиват в родината си

гр. София, 11 юни 2023 г.
Kaufland мотивира българите да се развиват в родината си

На 11 юни компанията ще вземе участие във форума Bulgaria Wants You в София

Сътрудничеството на Kaufland България и инициативата Bulgaria Wants You датира от 2020 г. Компанията е отдаден поддръжник на каузата и целите на проекта – да задържи и привлече българи, които живеят извън страната, като им предлага възможности за работа и кариерно развитие в родината им. Затова редовно участва в събитията на платформата както в страната, така и в чужбина.

На предстоящия тази неделя, 11 юни, форум в София, компанията ще се включи със свой кариерен щанд и гост-лектор. В лекционната програма, която има за цел да представи добрите практики на различните компании и мотивиращи лични истории на служители, ще се включи Диана Костова, ръководител „Обучение, развитие и мотивация“‘ в Kaufland България. Тя е един от добрите примери, че след като завършиш обучението си в чужбина можеш успешно да се развиеш в родината си. Диана ще разкаже за дългия си кариерен път в най-голямата компания в ритейл сектора, който започва през 2008 г. За този период тя преминава през различни позиции, от асистент-търговец в „Снабдяване“ до ръководител на няколко звена – „Администриране на недвижимото имущество“, „Свежи храни“ в Търговска дирекция, „Снабдяване“ и „Отдаване под наем“.

Като част от събитието и в унисон с действията на Kaufland България в посока развитието на демографията в страната, компанията е и основен партньор на Националната дискусия под наслов „Демографията няма цена“. Тя ще се проведе на 12 юни, понеделник, и под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Дискусията се организира от Bulgaria Wants You и в нея ще вземат участие представители на правителството, държавните институции, бизнеса, синдикати и експерти, които ще обсъдят демографската тема в страната ни като ще предложат конкретни предложения за подобряване и преобръщане на негативните тенденции в България. Сред участниците ще е и Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор, Работодателска марка, мотивиране и задържане“, която ще сподели мерките и инициативите, които компанията предприема в тази насока.

Съвместното партньорство на Kaufland България и Bulgaria Wants You позиционира и затвърждава компанията като един от най-големите и стабилни работодатели в страната, който предлага на своите служители сигурна работа, грижа, вдъхновяващи условия и разнообразни възможности за развитие. Участието в предстоящото събитие на платформата в София е безплатно, а всеки който желание да присъства може да направи своята регистрация предварително на bulgariawantsyou.com/events.

Като един от най-големите работодатели в България, Kaufland осъзнава своята ключова роля на пазара на труда. Компанията се стреми да привлича българите от чужбина с подходящи възможности за кариерно развитие и обучение. Веригата предоставя отлични условия на труд и богат социален пакет на своите над 6 600 служители, в това число допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв., гъвкаво работно време, 2 допълнителни дни платен годишен отпуск, подаръчен пакет и бонус в размер на 600 лв. при раждане или осиновяване на дете, както и много други.

Служителите на компанията могат да се възползват и от над 250 отстъпки за различни продукти и услуги, участие в различни полезни инициативи, спортни събития и CSR активности.

Само за изминалата година веригата е инвестирала над 380 хил. лв. в нови обучителни програми, обхванали голяма част от служителите й в различните структури и отдели. В следствие на това, данните сочат, че 57% от екипа на Kaufland е част от компанията над 3 години, а повече от 80% от ръководителите са вътрешно развити и повишени.
Повече за работодателската политика на Kaufland България можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София