По Великден клиентите на Kaufland могат да дарят за хора, нуждаещи се от лечение

гр. София, 10 април 2023 г.
По Великден клиентите на Kaufland могат да дарят за хора, нуждаещи се от лечение

Кампанията „ДАРИ“ в партньорство с DMS с кутии във всички хипермаркети на веригата ще продължи до 9 май включително

За Великден Kaufland България и дарителската платформа DMS реализират поредното издание на съвместната си дарителска кампания под мотото "ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. До 9 май включително във всички хипермаркети на веригата в страната на разположение на клиентите са дарителските кутии на инициативата, в които се събират средства за хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

Партньорството между Kaufland и DMS е от 2021 година. „ДАРИ“ традиционно има две издания - за Великден и за Коледа. До момента клиентите на веригата са дарили над 130 хил. лева. Събраните в кампанията средства се разпределят между всички активни инициативи за лечение в дарителската платформа DMS.

Този Великден „ДАРИ“ реализира своето пето издание. То дойде в отговор на многобройните запитвания от клиенти на веригата за разполагане на кутии в обектите си за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS. Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Съвместната кампания на DMS и Kaufland дава още една допълнителна възможност за дарение – на място в хипермаркетите на най-голямата търговска верига у нас.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София