Първият ритейл парк на Kaufland отвори врати в гр. Сандански

гр. София, 07 април 2023 г.
Първият ритейл парк на Kaufland отвори врати в гр. Сандански

Проектът е част от One Stop Shopping концепцията за още повече стоки и услуги на едно място

Kaufland България отново ще бъде част от най-мащабната образователна програма за младежи над 16 г. в България - „Мениджър за един ден“, организирана от Junior Achievement. Тази година събитието ще се проведе на 27 април под мотото: „Започни от тук!“. Традиционно, в рамките на инициативата, участниците имат възможността да се запознаят с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и да приложат и обогатят своите знания и умения под менторството на опитни мениджъри и ръководители. Най-голямата компания в сектора на модерната търговия у нас ще бъде представлявана от главния финансов директор, ръководителя на отдел „Централно управление на недвижимостите“, както и още няколко позиции на мениджърско ниво.

Първият ритейл парк на Kaufland беше открит днес в гр. Сандански. На паркинга на магазина врати отвориха за пръв път в града PEPCO, Mat Star и българските аптеки „Витания“. Общата търговска площ на парка надхвърля 5 000 кв. м., а инвестицията във външната ритейл зона възлиза на над 2 млн. лв. С него веригата разширява микса от услуги и продукти, които предлага на своите клиенти и допълва разположените в хипермаркета Inmedio, Change и EasyPay.
Новата търговска зона е част от One Stop Shopping концепцията на веригата в отговор на търсенето на потребителите да пазаруват всичко на едно място. Последните години ритейлърът оптимизира търговските си площи, предоставяйки възможност на различни бизнеси да партнират с Kaufland. По този начин веригата повишава качеството на клиентското изживяване и подкрепя множество бизнеси за стоки и услуги.

„Ние продължаваме да развиваме индивидуалния подход към клиентите си, изследваме техните интереси и нагласи, като се стараем да им предлагаме услуги и стоки максимално близки до тях. Постепенно всеки един от филиалите ни изгражда своя собствена идентичност, съобразена с интересите на хората, които живеят в съответния район или град. Магазинът ни в Сандански е първият, чийто паркинг се превръща в мини ритейл зона. Вярваме, че с нашите нови партньори – Mat Star, PEPCO и българските аптеки „Витания“ ще предоставим възможност за още по-пълноценно, бързо и качествено пазаруване за цялото семейство, каквато е целта и на нашата One Stop Shopping концепция“, отбеляза Петър Пекалиев, ръководител „Централно управление на недвижимостите“ в Kaufland България.

Към момента вътре в хипермаркетите на Kaufland, както и на територията на паркингите им, броят на търговските обекти надвишава 500, като общата инвестиция на ритейлъра за последните 2 години е над 40 млн. лв. 46 са браншовете, които са представени във всички 63 хипермаркета в страната - oт аптеки и мecтa зa плaщaнe нa битoви сметки, пpeз cпeциaлизиpaни мaгaзини зa дoмaшни любимци, дpoгepии, мaгaзини зa oбувки и мecтa зa xpaнeне. През 2023 г. компанията планира да превърне още 13 свои хипермаркета в места не само за пазаруване, но и в социални центрове за цялото семейство.

Точно преди седмица компанията даде старт и на друго интересно партньорство – със създателите на кулинарната екоконцепция Quartal. Специално за ритейлъра те разработиха новия Quartal Station, който съчетава многообразие от вкусове, устойчивост на средата и атрактивна атмосфера. Всеки от обектите за хранене е мини арт инсталация, като отделните павилиони са изградени от рециклирани корабни контейнери, опаковани с мембрана и са подсветени с различен цвят, който допринася за уникалната атмосфера. Рециклирането на вече използвани контейнери е запазена марка на кулинарните паркове на Quartal и е изцяло в унисон с политиката на Kaufland България за устойчиво развитие на градската среда.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София