Kaufland открива специализирани протеинови секции във всички свои хипермаркети

гр. София, 24 април 2023 г.
Kaufland открива специализирани протеинови секции във всички свои хипермаркети

Лидерът в ритейла предлага над 20 вида млечни продукти с повишено съдържание на протеин във всички свои филиали в страната

Kaufland България открива специализирани секции за охладени млечни продукти с високо съдържание на протеин във всички свои хипермаркети в страната. На новооткритите щандове клиентите могат да намерят разнообразие от артикули, което варира от 20 артикула за по-малките филиали до над 35 артикула в по-големите. Обособяването на специализираните секции и обогатяването на асортимента е резултат от засиления интерес на потребителите към този вид продукти. Един от най-търсените протеинови продукти в Kaufland през 2022 г. е  традиционният за Исландия млечен продукт "скир".

По данни на глобалния лидер за измерване на комуникацията Nielsen, само за една година (март 2022 – февруари 2023) оборотът на високопоротеинови продукти в България се е увеличил с близо 90%, а броят на продадените опаковки - с почти 45%. Анализите им са направени на база 49 артикула в четири области в страната, като резултатите показват, че интересът към този вид продукти в региона на София е най-голям. В регионите „Тракия“ и „Странджа и Добруджа“ търсенето през последните дванадесет месеца се е увеличило двойно.

Тенденциите за увеличената консумация на високопротеиновите продукти се затвърждават и по собствените резултати на Kaufland, където се отчита над 60% увеличение на стокооборота на този тип продукти през последната година. През 2022 г. в хипермаркетите на ритейлъра са продадени и над ¼ повече опаковки от тези продукти в сравнение с предходната година.

„Разработването на щандовете за млечни продукти с повишено съдържание на протеин в магазините ни идва в отговор на интереса и очакванията на нашите клиенти. През последните две години търсенето на продукти с високо съдържание на протеин се е увеличило почти двойно и това ни даде мотивация да открием обособени протеинови блокове във всички наши филиали, които да бъдат в максимално улеснение на нашите клиенти“, коментира Жечка Великова, ръководител „Млечни продукти“ в Kaufland България.

Kaufland България инвестира в целенасочено развитие на продуктите и услугите, които предлага на своите клиенти. Към момента асортиментът на веригата надхвърля 20 000 продукта.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София