Kaufland България засади 17 дървета за 17-тия си рожден ден

гр. София, 09 март 2023 г.
Kaufland България засади 17 дървета за 17-тия си рожден ден

Компанията първа подкрепи инициативата на Столична община „Гора в квартала“

Kaufland България отбеляза своя 17-ти рожден ден със засаждането на 17 едроразмерни брези. Най-голямата търговска верига първа подкрепи инициативата на Столична община „Гора в квартала“ и организира засаждането в междублоково пространство в район Младост. С това компанията символично потвърди социалния си ангажимент към околната среда и местните общности.

„Подкрепяме проекта на Столична община „Гора в квартала“, защото той ясно показва как едно конкретно действие - засаждане на дървета в междублоковите пространства, може да има голям ефект и в двете ключови посоки – и за околната среда, и за обществото. За нас посланието е ясно – всяко действие за подобряване на околната среда има значение и именно действията са тези, които носят промяната“, отбеляза по време на засаждането Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България и подчерта, че със засаждането ще се компенсира производството на 1 тон хартия, за което са нужни точно 17 големи широколистни дървета.

„Благодаря на Kaufland България, че първи се отзоваха и така бързо прегърнаха моята идея за ангажиране на бизнеса за залесяване на междублоковите пространства. Убедена съм, че именно така – с успешни партньорства между институциите и бизнеса можем по-бързо да постигаме по-ефективни действия за средата, в която живеем“, отбеляза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Като лидер на ритейл пазара у нас, Kaufland България реализира целенасочена политика за устойчиво развитие, в рамките на която осъществява множество тематични дейности, включително такива насочени към увеличаване на енергийната си ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък. В резултат, общото количество спестени емисии от дейността на компанията за 2022 г. надвишава 4000 т.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София