Kaufland разширява устойчивия си асортимент

гр. София, 24 март 2023 г.
Kaufland разширява устойчивия си асортимент

Саксии за цветя са поредните продукти от рециклирана пластмаса, които веригата предлага на клиентите

Поредните продукти от рециклирана пластмаса, които Kaufland България предлага на пазара, са саксии за цветя, които са включени в асортимента на веригата от тази седмица.

Саксиите са изработени от пластмасови отпадъци, които са сортирани, почистени и раздробени, за да се претопят и преработят в пластмасов гранулат. Впоследствие гранулатът е използван за създаване на нови, висококачествени продукти, сред които различни стоки за бита, като саксиите за цветя. Саксиите се предлагат в различни цветове и размери в хипермаркетите на веригата в цялата страна до изчерпване на количествата.

От 2020 г. Kaufland предлага на клиентите различни продукти от рециклирана пластмаса, като беше сред първите със спортна колекция, произведена по устойчивия начин. Впоследствие в асортимента на веригата бяха включвани лимитирани продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса, кутии за съхранение и други стоки за бита.

Предложенията са в контекста на стремежа на компанията да развива устойчив асортимент и част от нейните ангажименти по стратегията RЕset Plastic на групата Schwarz, от която е Kaufland. Нейните цели са за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

Kaufland има ангажимент да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г., да направи пластмасовите опаковки на собствените си марки продукти 100% рециклируеми и да включи средно 25% рециклат в опаковките на същите тези продукти. Kaufland вече отчете спад от 27% в употребата на пластмаса за 2021 г., с което компанията на глобално ниво преизпълни с четири години предварително заложените планове в RESet Plastic стратегията.

Повече информация по темата може да намерите на: Kaufland в битка с пластмасата | Kaufland

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София