Kaufland ще инвестира над 20 млн. лв. в модернизация на 13 свои обекта през 2023 г.

гр. София, 30 март 2023 г.
Kaufland ще инвестира над 20 млн. лв. в модернизация на 13 свои обекта през 2023 г.

Ритейлърът продължава да изпълнява своята One Stop Shopping концепция с още повече стоки и услуги на едно място

Във връзка със 17-ия си рожден ден най-голямата верига хипермаркети у нас Kaufland България продължава с равносметката за дейността си по ключови за бизнеса теми, като отчита огромен клиентски интерес към процесите на трансформация в естеството на магазините си. Компанията продължава с прилагането на своята One Stop Shopping концепция, насочена към постепенната трансформация на магазините от веригата в търговски центрове. Към момента в хипермаркети Kaufland, както и на територията на паркингите им, броят на търговските обекти надвишава 500. Общата инвестиция за реализация на концепцията за последните 2 години е 40 млн. лв.

През 2023 г. компанията планира да превърне още 13 свои хипермаркета в места не само за пазаруване, но и в центрове за цялостно преживяване. 46 са браншовете, които са представени към момента във всички 63 хипермаркета в страната - oт aптеки и мecтa зa плaщaнe нa битoви сметки, пpeз cпeциaлизиpaни мaгaзини зa дoмaшни любимци, дpoгepии, мaгaзини зa обувки и мecтa зa xpaнeне. Общата застроена площ на всички търговски площи надвишава 36 000 кв.м., като 26 000 кв.м. от тях са разположени вътре в хипермаркетите.

Подходът при избора на услуги за отделните магазини е индивидуален и е резултат от нуждите, очакванията и нагласите на клиентите във всеки отделен район в страната. Към момента партньорската мрежа на ритейлъра надвишава 130 представители на бизнеса, като за голяма част от тях Kaufland е надежден партньор от стъпването им на пазара.

Чрез развитието на своята One Stop Shopping концепция, компанията добавя стойност към пазаруването на своите клиенти, предоставяйки им разнообразие от продукти и услуги на едно място и на един паркинг. Към това компанията разработва все по-атрактивна среда за социални контакти и дейности за свободното време. През 2022 г. тя стартира проект за изграждане и ремонт на собствени и общински детски площадки. Към момента е изградила 2 общински детски площадки в кв. „Малинова долина“ и кв. „Горубляне“ в гр. София и една собствена вътрешна вертикална детска площадка в хипермаркет Kaufland-Трошево в гр. Варна.

Именно там, в продължение на повече от 2 месеца, компанията реализира проект за повишаване на интереса на децата към кукления театър, като стотици малчугани посетиха безплатните постановки на Държавен куклен театър – Варна, които се реализираха всяка седмица на територията на морския хипермаркет.
Следващото партньорство на веригата е с лидерите в Street food културата у нас – Quartal. На 31.03. официално стартира Quartal Station на територията на паркинга на Kaufland Крива река в София.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София