Kaufland вдъхновява българи да се развиват в родината си

гр. София, 10 февруари 2023 г.
Kaufland вдъхновява българи да се развиват в родината си

Kaufland България ще подкрепи за трета поредна година инициативата Bulgaria Wants You. Проектът цели едновременно да задържи и привлече българи, които живеят извън страната, като им предлага възможности за работа и кариерно развитие в родината им.

Най-голямата ритейл верига у нас подкрепя провеждането на Bulgaria Wants You от самото създаване на инициативата през 2020 година. Съвместното партньорство позиционира и затвърждава компанията като един от най-големите и стабилни работодатели в страната, който предлага на своите служители сигурна работа, грижа, вдъхновяващи условия и разнообразни възможности за развитие.

В контекста на това сътрудничество Kaufland редовно участва в събитията на платформата както в България, така и в чужбина. На предстоящото първо изложение за 2023-та, което ще се състои тази събота (11 февруари) в Пловдив, веригата ще се включи със свой кариерен щанд и гост-лектор. В лекционната програма, която има за цел да представи добрите практики на различните компании и мотивиращи лични истории на служители, ще се включи Евгени Иванов, който е ръководител „Регион“ в Дирекция „Продажби“ на Kaufland България. Той ще разкаже на посетителите на изложението за извървяния от него кариерен път от служител във филиал до мениджър, отговарящ за няколко хипермаркета в Бургас и региона. Участието в първото за годината събитие на Bulgaria Wants You е безплатно, а всеки който желание да присъства може да направи своята регистрация предварително на https://bulgariawantsyou.com/events.

Като един от най-големите работодатели в България, Kaufland осъзнава своята ключова роля на пазара на труда. Компанията се стреми да привлича българите от чужбина с подходящи възможности за кариерно развитие и обучение. Веригата предоставя стимулираща работна среда и богат социален пакет на своите над 6 600 служители, в това число допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна, гъвкаво работно време. Служителите на компанията могат да се възползват и от над 250 отстъпки за различни продукти и услуги, участие в различни полезни инициативи, спортни събития и CSR активности.

Само за изминалата година веригата е инвестирала над 400 хил. лв. в нови обучителни програми, обхванали голяма част от служителите й в различните структури и отдели. В следствие на това, данните сочат, че 57% от екипа на Kaufland е част от компанията над 3 години, а повече от 80% от ръководителите са вътрешно развити и повишени.

Повече за работодателската политика на Kaufland България можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София