Kaufland разширява мрежата от електрозарядни станции в обектите си

гр. София, 22 февруари 2023 г.
Kaufland разширява мрежата от електрозарядни станции в обектите си

Kaufland България разшири мрежата си от бързи електрозарядни станции с още две. Те са инсталирани на паркингите на хипермаркет Kaufland Варна кв. “Бриз“ и на софийския хипермаркет в кв. „Малинова долина“. С тях общият брой на зарядните станции за електрически автомобили, разположени в обекти на най-голямата търговска верига, вече е 17 – 15 бързозарядни и 2 стандартни.

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. До момента услугата беше достъпна на паркингите на хипермаркети Kaufland в следните градове: София - в кв. "Банишора", в ж.к. "Младост" 4 и в кв. "Крива река", в Пловдив – кв. "Тракия", в Стара Загора – кв. "Бедечка", Бургас – кв. "Изгрев", Варна – кв. "Трошево", Велико Търново, Русе - бул. "Липник" 8, Добрич, Плевен - ул. "Сан Стефано" 80, Ботевград и Сандански. Станциите могат да зареждат по два електрически автомобила едновременно. С новите две броят на бързите електрозарядни станции в мрежата на Kaufland става 15. Две стандартни зарядни станции са разположени на територията на административния офис на компанията в София и на Централния склад на веригата в с. Стряма.

Компанията инсталира и първите две в България специализирани зарядни станции за велосипеди, мотопеди и тротинетки в софийските квартали “Горубляне“ и „Крива река“.

Освен в развитието и поддържането на инфраструктурна мрежа от електрозарядни станции в своите обекти, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк. Това е част от визията на най-голямата търговска верига за модерна градска среда с мисъл за природата. Като отговорна към околната среда компания, лидерът в ритейла стимулира електромобилността, предоставяйки възможността на клиентите да зареждат автомобила си докато пазаруват.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София