Kaufland почита паметта на Васил Левски с подкрепа на тематична интерактивна изложба

гр. София, 17 февруари 2023 г.
Kaufland почита паметта на Васил Левски с подкрепа на тематична интерактивна изложба

Мултимедийната експозиция „Изповедта на Апостола“, ще бъде представена в Националната галерия

Kaufland България подкрепя Националната галерия за реализацията на интерактивна мултимедийна експозиция, посветена на Васил Левски – „Изповедта на Апостола“. Тя пресъздава съдебния процес срещу Васил Левски, като образите в нея ще бъдат холографски визуализирани на мащабна видеостена в Квадрат 500. Експозицията е част от Националната програма за отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски и ще продължи поне до края на годината.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 19 февруари, а от 21 февруари тя ще е отворена за посетители всеки ден между 10:00 и 18:00 ч.

Автори на мултимедийната експозиция са продуцентът Иво Милев и режисьорът Димитър Гочев. В ролята на Левски е актьорът Веселин Плачков. Филмът е с продължителност 14 минути и освен процеса, пресъздава и други значими моменти от живота на Апостола, като историческото време е пресъздадено чрез характерни за времето костюми и реквизит.

Kaufland подкрепя реализацията на проекта в контекста на обществената си отговорност. В последните години най-голямата търговска верига води активна политика за устойчиво развитие, като и през 2023 г. грижата за хората продължава да бъде основен приоритет за лидера в модерната търговия.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София