Kaufland основава АгроАкадемия за земеделски производители

гр. София, 24 февруари 2023 г.
Kaufland АгроАкадемия

Телефонна линия ще дава информация на българските производители при какви условия могат да си партнират с ритейлъра

В края на март 2023 г. предстои първото издание на Kaufland АгроАкадемия. Тя е предназначена изцяло за родни земеделски производители. В еднодневен обучителен форум, който ще се проведе в централния склад на ритейлъра в с. Стряма, избраните участници ще имат възможност да получат задълбочена информация за:

  • Тенденциите в ритейл сектора;
  • Практиките и изискванията на бизнеса с бързооборотни стоки;
  • Възможностите за договорно изкупуване на продукцията;
  • Критериите за реализацията й в хипермаркетите на Kaufland.

За да се включат в агро-обучението кандидатите трябва да попълнят кратък въпросник и да преминат последваща селекция от екипа на направление "Плoдoвe, зeлeнчyци и цвeтя" в Каuflаnd Бългapия. Желаещите могат да изтеглят въпросника за участие от специално създадена секция в сайта на Kaufland: https://zanas.kaufland.bg/za-partnyori/agroakademiya.html. Специализираното обучение ще е напълно безплатно за всички избрани участници.

Директна телефонна линия дава информация за изискванията на ритейлъра за изкупуване на родна продукция

В продължение на усилията си да насърчава местното производство, Kaufland България открива и директна телефонна линия, специално предназначена за земеделски производители. Всеки делничен ден между 8:30 и 18:30 часа на 0800/12220 фермерите ще могат да отправят запитванията си, свързани с възможностите, изискванията и условията за партньорство с Kaufland. Линията ще скъси пътя на комуникация между производителите и ритейлъра и ще даде възможност на земеделците да получат бърза, коректна и навременна информация.

Kaufland е изкупил родна земеделска продукция за над 32 млн. лв. през 2022 г.

В последните 4 години делът на родните плодове и зеленчуци във веригата нараства повече от два пъти. През изминалата година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци. Плановете на компанията за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция във веригата с 30%,  включително удвояване на броя на плодовете и зеленчуците от собствената ни марка „Брей!“. Ритейлърът предвижда и увеличаване на дoгoвopитe зa изкyпyвaнe нa oбeми зa 2023 г. с pъcт c oкoлo 20% нa cтoйнocттa нa пpoдyктитe, кoeтo ce paвнявa нa oкoлo 38 млн. лв. Kaufland АгроАкадемия е част от дългосрочната стратегия на ритейлъра да подкрепя родните производители. С подкрепата си към българските производители ритейлърът се нарежда на една от водещите позиции по цялостно икономическо и социално въздействие.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София