Остават 10 дни за записване в "Пчеларски университет"

гр. София, 30 януари 2023 г.
Остават 10 дни за записване в "Пчеларски университет"

Само десет дни остават до крайния срок за записване за новата учебна година в първото любителско училище за пчелари – "Пчеларски университет“. Инициативата на Kaufland България и "Истински мед“ набира участници до 9 февруари. Тя реализира второто си издание у нас с цел да насърчи пчеларството у нас и да обучи ново поколение модерни пчелари.

Кандидатите могат да избират между три курса на обучение  - от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Няма ограничение за броя на студентите, които ще бъдат приети. Записването става през сайта на университета. Там може да бъде намерена пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване.

Гъвкавият формат на обучение - възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо“ и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени от България и чужбина. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат.

През пролетта на 2022 г. 30 пчелари завършиха успешно първия випуск на „Пчеларски университет“. С отличен успех петима от тях заслужиха награда – по един кошер с пчелно семейство. Така инициативата допринесе за своята най-важна мисия – да подпомага отглеждането на пчели у нас.

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София