Представлението "Лакома мецана" на Държавен куклен театър – Варна ще се играе в Kaufland Трошево тази неделя

гр. София, 24 януари 2023 г.
Представлението "Лакома мецана" на Държавен куклен театър - Варна ще се играе в Kaufland Трошево тази неделя

Тази неделя (29 януари) поучителната история на майстора разказвач Ран Босилек „Лакома мецана“ ще оживее в хипермаркета на Kaufland във варненския квартал „Трошево“. Спектакълът на Държавен куклен театър – Варна ще пренесе малки и големи в света на животните. През много смях и музика, куклените актьори ще разкажат една история – урок за това какво се случва, когато човек мисли единствено за себе си.  

Представлението е част от съвместната инициатива между Кукления театър в морската столица и най-голямата търговска верига у нас, насочена към най-малките. Целта ѝ е да даде възможност на децата във Варна да се докоснат свободно до магията на куклите и да се потопят в света на приказките. Програмата предвижда всяка неделя от 11:00 часа в хипермаркета на Kaufland в кв. „Трошево“ да се редуват куклен спектакъл и творческа работилница за приказни герои. Колаборацията ще продължи до края на месец март и ще включва заглавия от репертоара на Държавен куклен театър - Варна като „Червената шапчица“, „Под гъбката“, „Заешки лудории“, „Трите феи“ и „Жабокът цар“.

„Стартирахме инициативата си с Кукления театър във Варна преди 2 седмици и за това кратко време отчитаме огромен интерес от страна на децата и техните родители както към представлението, така и към работилницата за кукли. Щастливи сме, че заедно с актьорите на театъра превръщаме неделното пазаруване при нас в още по-приятно и пълноценно изживяване за цялото семейство. Клиентите ни знаят, че в хипермаркетите на Kaufland могат да намерят огромно количество стоки и услуги на едно място. Сега, към този богат списък, добавяме и нещо наистина уникално - редовни театрални представления в магазина ни в „Трошево“ и клиентите ни оценяват това“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.

Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на детското благосъстояние през изминалата година най-голямата търговска верига у нас получи и сертификат „Компания – приятел на детето“ от най-голямата мрежа от организации, посветени на децата - Национална мрежа за децата.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София