Kaufland България гарантира безопасна среда за клиентите и служителите си с нов сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

гр. София, 27 януари 2023 г.
Kaufland България гарантира безопасна среда за клиентите и служителите си с нов сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

Kaufland България поднови международния си сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield, който гарантира, че ритейлърът спазва безупречна хигиена и превенция от COVID-19 и други сезонни вируси. Независимо, че в страната ни са премахнати законовите изисквания за въвеждане на строги противоепидемични мерки, магазините на веригата и Централният склад на компанията продължават своята регулярна сертификация, поддържайки най-високо ниво на безопасност за клиентите.

Сертификатът гарантира най-високата „отлична“ степен на защита при изпълнението на основните групи превантивни мерки: поддържане на безупречна хигиена, осигуряване на дистанция при пазаруване и редовна дезинфекция.

Още в началото на Ковид-пандемията Kaufland България беше сред първите компании, които предприеха незабавни действия, насочени към осигуряване на допълнителна защита на здравето на клиентите си. Всички обекти на веригата разполагат със специален санитарен протокол за регулярно почистване и проветряване, както и с модерни хигиенни станции за дезинфекция, разположени на входовете. Предимство е голямата търговска площ в хипермаркетите на Kaufland, която дава допълнителна възможност за спазване на безопасна дистанция по време на пазаруване.

Сертификатът TÜV AUSTRIA COVID Shield е предназначен за организации от различни сектори, чиято дейност е обвързана с физическото присъствие и общуване на хора на едно място. COVID Shield предоставя сертификати в три категории в зависимост от степента на защита, която съответната компания прилага: базова, висока или отлична. Той валидира силната социална отговорност и бизнес етика на съответната компания, която проактивно прилага превантивни мерки с цел ограничаването и превенцията срещу COVID-19.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През 2022 година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София