Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда

гр. София, 05 януари 2022 г.
Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда

Kaufland дарява 20 000 лева в подкрепа на програмата "Топъл обяд". Чрез нея Българският Червен кръст (БЧК) осигурява безплатна топла храна за ученици в нужда. Средствата за дарението са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на веригата Kidland през декември.

"Топъл обяд" е сред най-дългогодишните програми на БЧК, а Kaufland е неин традиционен партньор вече 13 години. Благодарение на програмата, безплатна топла храна в училище получават деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой от тях осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище.

През изминалия декември клиентите на Kaufland в цялата страна имаха възможност да помогнат на тези деца, като купят играчка Kidland. Компанията отделяше 30 стотинки от всяка продадена играчка Kidland в подкрепа на "Топъл обяд", като отделените средства за дарението са в размер на 20 000 лева.

"Благодарни сме, че през празничния месец декември клиентите ни отвориха сърцата си и подпомогнаха благородната кауза на БЧК. С покупката на играчка Kidland те зарадваха две деца –  своето с коледен подарък, а дете в нужда с топла храна“, каза Кремена Георгиева, мениджър "Корпоративни комуникации и CSR" в Kaufland България.

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 480 хиляди лева. От началото на програмата до момента хуманитарната организация е осигурила приблизително 2 милиона безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София