Kaufland България ще оценява най-добрите работодатели у нас

гр. София, 09 януари 2023 г.
Милена Караилиева - директор на „Човешки ресурси“ на Kaufland България

Милена Караилиева, директор на „Човешки ресурси“ на Kaufland България, ще се включи в оценяването на най-добрите работодатели и техните практики в сферата на човешките ресурси, по време на 19-тото издание на Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Инициативата на HR гилдията, отличава най-иновативните и успешни практики за създаване на добавена стойност в Човешките ресурси в организациите и развитието на HR професията и HR индустрията в страната.

След успеха си в миналогодишното издание на конкурса, в който Kaufland България спечели приз в категория „Най-добър HR екип“, през 2023-та компанията ще има свой представител в журито. Милена Караилиева ще бъде част от доказалите се експерти, които ще отличат най-успешните професионалисти, екипи и организации. Оценяването ще се проведе в редица категории, сред които има както индивидуални и екипни, така и специална категория за „Най-добре развиваща се HR функция в start-up компания“, реализирана в партньорство с Българската стартъп организация (BESCO).

Милена Караилиева е част от екипа на Kaufland повече от 8 години. През 2019 г. тя оглави дирекция „Човешки ресурси“, за да допринесе за развитието и успеха на компанията като работодател и да докаже, че е едно от най-добрите места за работа и развитие. Към днешна дата ръководи 5 HR отдела, в които работят над 45 специалисти. За високия й професионализъм и отдаденост към хората и работата си тази година Милена получи няколко индивидуални отличия от престижните конкурси Employer of Choice Awards, Career Show Awards и Business Lady Awards.

„За мен е чест и голяма отговорност да бъда сред избраните да определят най-добрите от най-добрите в HR гилдията. Изключително конкурентната среда, която наблюдаваме на пазара на труда в България със сигурност кара всеки, който има досег до управлението на човешките ресурси, да става все по-гъвкав и иновативен. Това доведе до навлизането на интересни практики и с нетърпение очаквам да разбера какви подходи са използвали колегите. Нека най-добрите победят!“, коментира Милена Караилиева поканата да се включи в журито на конкурса.

Критериите за оценяване на Годишните награди на БАУХ ще отразяват бизнес ефективността за приноса към целите на компаниите, HR функционалната ефективност за екипно изпълнение на цялостната стратегия за управление на човешкия ресурс, както и социалната ефективност – за принос към потенциални външни за компаниите общности. Кандидатстването за конкурса вече е отворено и ще продължи до 3 февруари 2023 г. Пълна информация за категориите, етапите на оценка и журито, можете да намерите на сайта на конкурса.

За Kaufland: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Четири поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През 2022 година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София