Свежи морски изкушения и разширена търговска зона в обновения хипермаркет на Kaufland в Перник - Изток

гр. София, 15 декември 2022 г.
Свежи морски изкушения и разширена търговска зона в обновения хипермаркет на Kaufland в Перник - Изток

Хипермаркетът на Kaufland в пернишкия квартал „Изток“ е последният обновен обект на лидера в модерната търговия у нас. От началото на година най-голямата търговска верига модернизира 10 свои обекта в цялата страна, като общата инвестиция по тях надхвърля 40.5 млн. лв. В мащабния ремонт на единия от хипермаркетите в Перник са вложени близо 5.5 млн. лв., като без да бъде затварян за клиенти, неговата търговска площ е увеличена с 700 кв. м.

Най-новата придобивка за перничани е витрина с целогодишно свежа риба, от която клиентите могат да избират между повече от 25 артикула. На нея могат да бъдат открити наложили се в последните години като традиционни за нашия пазар пресни ципура, лаврак и фагри от Гърция. От южната ни съседска са и дивите пресни риби като сафрид, фриса, кефал. Любителите на сьомгата могат да намерят ежедневно свежо филе и котлет. 

По това време от годината на новия рибен щанд място намират и диви черноморски улови като паламуд и чернокоп, както и пресни български традиционни сладководни предложения  – дъгова и балканска пъстърва, сьомгова пъстърва цяла риба и филе, сом филе, толстолоб котлет и филе, шаран. 

На новооткритата витрина клиентите могат да намерят готови филета от хек, херинга, мерлуза, тилапия и риба тон. За феновете на морските дарове са подбрани богат асортимент от вкусни предложения - сурови и бланширани скариди, калмари - пипала и туби.

В допълнение към асортимента, клиентите на хипермаркета ще имат възможност за поръчка и доставка на рибни продукти извън постоянния асортимент на магазина, като ще се предлага почистване и филетиране на място.

Разширението на търговската зона на магазина дава възможност за обогатяване, както на продуктовия асортимент на ритейлъра в пернишкия магазин, така и за имплементиране на One Stop Shopping концепцията на веригата в него. Това осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център. Клиентите на хипермаркета в Перник имат на разположение допълнителни услуги, предлагани от партньори на компанията, като аптека SoPharmacy, офис на EasyPay, пекарна за ядки „Торнадо“. Съвсем скоро предстои и отварянето на атрактивен обект за бързо хранене.

Модернизирането на разширената търговската зона включва и цялостна реорганизация на магазинното пространство, която - за максимален комфорт на клиентите, ще се реализира след коледните празници. Подредбата на стоките ще бъде съобразена с най-актуалните международни стандарти в ритейла и ще намали времето за избор и пазаруване.

За официалното откриване на обновения магазин, от компанията са подготвили поредица от събития. От днес до 23 декември най-малките посетители на обновения хипермаркет всеки следобед ще могат да се снимат с Дядо Коледа. За порасналите деца от компанията е организирана ексклузивна фен-среща с българската поп-звезда DARA и с големият победител в деветия сезон на най-популярното реалити шоу у нас „Гласът на България“ - Жаклин Таракчи. Фен-срещата ще се състои от 13 часа в събота (17.12) в обновения хипермаркет Kaufland Перник-Изток. 

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София