Kaufland с трето отличие за лидерство в сектора на модерната търговия

гр. София, 09 декември 2022 г.
Kaufland с трето отличие за лидерство в сектора на модерната търговия

За трета поредна година Kaufland България получи престижно отличие за лидерство в сектора на модерната търговия от ICAP Bulgaria. Това се случи по време на десетото издание на наградите True Leaders, чрез които организацията отдава признание на положителните бизнес практики у нас. Отличието на Kaufland е резултат от множество индикатори, сред които са отчетените последователни действия на компанията в грижата за своите служители, обемът на инвестицията в обучение и развитие, както и запазване и увеличаване на персонала.

„Ние в Kaufland България отстояваме лидерството си всекидневно чрез много работа, смелост за внедряване на иновации и силен и мотивиран екип. За тази награда бих искал да благодаря на всеки един от близо 7000-те служители в нашата компания. Kaufland се утвърждава и отличава именно благодарение на отдадената всекидневна работа на всеки един човек в нашия екип“, категоричен е Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България.

В резултат на успешните си работодателски практики, от началото на година компанията спечели близо 25 отличия в областта на работодателската марка. През 2022 г. Kaufland успешно защити за 4-та поредна година сертификат Топ Работодател, издаван от престижния международен независим институт „Top Employers Institute“, като се представи с по-добър общ резултат, както спрямо предходната година, така и спрямо стандарта като цяло. Kaufland България зае и 1-то място в тазгодишното издание на престижната годишна класация Career Show Index.

Наградите на ICAP Bulgaria, част от ICAP group of companies - най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа - се организират за десета поредна година. True Leaders награждава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката, които едновременно отговарят на няколко обективни критерия, според официално публикувани данни, без намесата на субективното мнение на жури или на резултати от публично проучване. Наградените компании отговарят на критериите - висока доходност, увеличение или запазване на персонала, кредитна стабилност и водеща позиция в сектора си на дейност.

За Kaufland: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София