Kaufland с рекорден брой награди за „най-добър работодател“

гр. София, 30 декември 2022 г.

През 2022 г. ритейлърът получи близо 25 отличия от най-реномираните конкурси за работодателска марка

Близо 25 отличия, свързани с развитието на работодателската си марка, получи Kaufland България през 2022 г. Сред тях са награди в най-оспорваните категории на престижни форуми като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и много други. В допълнение на това, целенасочените усилия на компанията за обучение и развитие на персонала донесоха и редица индивидуални отличия от Employer of Choice Awards, Career Show Awards и Business Lady Awards за екип „Човешки ресурси“, като например няколко индивидуални награди за HR директора на компанията Милена Караилиева.

„Инвестицията в добрия и мотивиран екип е стратегическа и дългосрочна, но винаги се отплаща многократно и ние в Kaufland България всекидневно доказваме това. Ние разглеждаме всеки един човек от нашия голям екип като много важна част от успеха на компанията и затова непрекъснато работим за развитие и надграждане на възможностите, които предлагаме на служителите си“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ и член на УС на Kaufland България.

Неизменна част от планираното дългосрочно развитие на човешките ресурси в компанията е и въвеждането на съвременни технологии. През 2022 г. във всичките 63 магазина в цялата страна бяха въведени интерактивни клиентски табла, които улесняват процеса по подбор и всеки желаещ може свободно и самостоятелно да разгледа актуалните вакантни позиции в компанията. Част от дигиталната услуга е и онлайн чатботът „Кала“, който от въвеждането си през месец август, вече е отговорил на стотици въпроси, свързани с възможностите за реализация в търговската верига.

Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители и е пазарен лидер в сектора на модерната търговия у нас. Благодарение на успешните си работодателски практики вече четири поредни години компанията е сертифицирана като Топ работодател от международния независим институт Top Employers Institute. Kaufland предлага на своя екип сигурно и стабилно работно място, конкурентно възнаграждение и широк пакет от 15 социални придобивки, постоянни обучения и възможности за кариерно развитие.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София