Kaufland дарява 30 ст. от всяка продадена през декември играчка Kidland

гр. София, 12 декември 2022 г.
Kaufland дарява 30 ст. от всяка продадена през декември играчка Kidland

В празничния месец декември Kaufland България ще отделя средства от продажбата на детски играчки от собствената си марка Kidland в подкрепа на програмата „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК). Компанията ще дари 30 стотинки от всяка продадена играчка Kidland за топъл обяд на ученици в неравностойно положение.

Играчките Kidland са включени в специалната брошура с над 200 идеи за подаръци за деца, която Kaufland предлага на своите клиенти до 31 декември. В нея те могат да открият дървени, музикални и плюшени играчки за момичета и момчета, както и пъзели, бебешки играчки, разнообразни образователни игри, коледни украси, светлини и брандирани дрехи.

Сред предложенията е и най-търсената детска играчка в Kaufland -детската кухня Kidland. Средства от нейната продажба, както и от продажбата на всички останали играчки от асортимента на Kidland ще бъдат дарени за „Топъл обяд“ – програмата, чрез която БЧК осигурява безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище, а Kaufland е традиционен партньор на програмата вече 13 години.

„Реализирането на съвместна дарителска инициатива в навечерието на Рождество Христово е естествено продължение на нашето партньорство с БЧК за една от най-устойчивите им програми. Радостни сме, че за предстоящите празници даваме възможност на нашите клиенти да купят подарък с кауза и така да дарят двойно щастие – за своето дете и за дете в нужда“, каза Ялчин Джем, търговски директор на Kaufland България.

„Признателни и благодарни сме за дългогодишната подкрепа и съпричастност, която Kaufland България ни оказва. Компанията е сред дългогодишните партньори на инициативата, която се осъществява вече 19 поредни години. От началото на съвместното ни сътрудничество средствата дарени от клиенти на Kaufland по програмата надхвърлят 460 хиляди лева.“, коментира акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София