Kaufland България грабна големите отличия в престижния конкурс Effie

гр. София, 14 декември 2022 г.
Kaufland България грабна големите отличия в престижния конкурс Effie

Kaufland България грабна четири отличия в конкурса за ефективност на маркетинговата комуникация Effie. Събраните точки направиха Kaufland най-ефективната марка, а компанията бе обявена за най-ефективен рекламодател. За петнадесета поредна година наградите Effie България отличават най-ефективните маркетинговите комуникации по измерими критерии, като тазгодишното издание бележи рекорден брой заявки. 

Кампанията, създадена от лидера в модерната търговия, съвместно с агенция Noble Graphics, за лоялната клиентска програма Kaufland Card, бе отличена със злато в категория „Услуги“ и сребро в категория „Медия стратегия и иновации”. Медийната кампания за старта на програмата Kaufland Card е дело на медийната агенция „ББДО Груп/Медия Дайрекшън ОМД“. 

В категория „Промоции“ на престижния конкурс бяха отличени още две кампании на Kaufland, насочени към потребителите. „Свежите супергерои“ и колекционерската „MyFixieez”, реализирана по идея на агенция Wunderman Thompson, грабнаха съответно среброто и бронза.

„Причината за тези награди е само една – симбиозата в работата между Kaufland България и всички наши партньори. Всички отличени проекти бяха успешни, само защото стотици хора – както във всички вътрешни екипи в Kaufland България, така и в екипите на партньорските агенции, ежедневно полагаха усилия за това да се създаде работеща карта за лоялност и за това потребителските промоции да бъдат уникални за пазара. Тази качествена екипна работа води до качествени резултати. А резултатите водят до успеха.“, коментира Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България. 

През последните 3 години най-големият български ритейлър ежегодно е сред топ 3 на рекламодателите в конкурса Effie България. През 2020-ра Kaufland също беше отличен с приза „Най-ефективен рекламодател“ в надпреварата, която отличава най-добрите комуникационни кампании и успешни практики в маркетинговата индустрия у нас.

За наградите Effie: Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. Като глобален символ на успешна маркетингова комуникация, Effie фокусира вниманието върху най-ефективните идеи и насърчава разговор между клиент и агенция относно начините за създаване на работеща реклама.

В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София