Складовата база на Kaufland България получи TÜV сертификат за качество

гр. София, 21 ноември 2022 г.
Складовата база на Kaufland България получи TÜV сертификат за качество

Логистичният център на Kaufland България в село Стряма, който е и най-големият на Балканите, получи престижния сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Той е издаден в удостоверение на това, че дейностите в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете. Фокус на одита и сертификацията са процесите, свързани с приема на свежи месо и риба.

Лoгиcтичнaтa бaзa на Kaufland се състои от две мегаструктури, разположени на площ от 112 000 кв.м. Общият капацитетът на складовия комплекс надвишава 110 000 палетоместа. Над 1 045 000 са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. 580 са служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в него. При прием на стоките, на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас. Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус.

"Полученият международен сертификат TÜV AUSTRIA валидира високото качество, което поддържаме при ежедневното изпълнение на вътрешните си процеси. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес и ние преминахме успешно всички стъпки от него. Нашата Логистична база няма аналог в България – както с мащаба си, така и с характера на процесите, които протичат в нея. Качественият контрол, който се извършва на място в нея и който е задължителен за всеки един продукт, който постъпва ежедневно, е нещо на което много държим и с което се гордеем“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Процесът по издаването на TÜV сертификат включва проверка на вътрешните процедури в компанията от независими одитори. Сертифицираният обект подлежи и на непланирани одити докато носи печата с логото на TÜV. Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за проверка, по които се следи за изрядността и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, безопасност на храните, температура на съхранение и излагане на стоката, облекло и поведение на служителите, подредба и годност на продуктите. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015 и 22000:2018.

За TÜV AUSTRIA: Тази година организацията празнува своята 150-та годишнина. TÜV е съкращение от Technischer Überwachungsverein, което преведено от немски език означава Асоциация за технически инспекции. Тези асоциации предоставят независима експертиза, която тества, инспектира и сертифицира технологии, продукти и системи. Високо признат в световен мащаб като търговска марка на доверие и качество, TÜV сертификатът гарантира, че даден продукт, услуга или процес са тествани за безопасност и че отговарят на изискванията на националните, регионалните и международните разпоредби в съответната категория. Той гарантира на потребителите, че продуктът е проверен за всякакви дефекти или потенциално опасни материали.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София