Паркингът на Kaufland в Търново ще събере собствениците на електромобили у нас

гр. София, 06 октомври 2022 г.
Паркингът на Kaufland в Търново ще събере собствениците на електромобили у нас

Паркингът на Kaufland във Велико Търново ще бъде домакин на среща на Асоциацията на собствениците на електромобили в България (АСЕБ). Събитието ще се състои тази събота от 10 до 18 часа на паркинга на хипермаркета на ул. „Краков“ 2Б.

Kaufland поддържа мрежа от бързозарядни електрически станции на територията на редица от паркингите си в цялата страна като част от визията на компанията за развитие на модерна и „зелена“ градска среда. “Компанията е с традиции в развитието и насърчаването на електромобилността в България. Започнахме да изграждаме мрежата си от бързи зарядни станции през 2017 г., като до края на 2022-ра те вече ще са 15.“, коментира по повод предстоящото събитие енергийният мениджър на Kaufland България Иво Василев.

Станциите са разположени на стратегически локации из цялата страна, което позволява спокойно планиране на пътуването с електрически автомобил с междинни спирки за зареждане и почивка. Чрез станциите за електромобили Kaufland не само създава удобство за своите клиенти, които могат да заредят, докато пазаруват, но и пряко се ангажира с намаляване на въглеродните емисии.

Търговската верига не за първи път е домакин на срещата на АСЕБ. През 2020 г. първата такава среща на организацията се състоя на паркинга на един от хипермаркетите на Kaufland в Стара Загора.

Повече за предстоящото събитие вижте тук:  https://www.facebook.com/events/499426348248268/?ref=newsfeed

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

За АСЕБ: Асоциацията на собствениците на електромобили в България е неправителствена организация, обединяваща физически и юридически лица, собственици и водачи на електромобили в България. Нейна основна мисия е стимулиране на електромобилността у нас с цел опазването на качеството на въздуха в населените места. Повече на: aseb.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София