Нова зарядна станция за електрически велосипеди откри Kaufland в София

гр. София, 28 октомври 2022 г.
Нова зарядна станция за електрически велосипеди откри Kaufland в София

Kaufland България инсталира безплатна зарядна станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки на паркинга на най-новия си хипермаркет в страната – в квартал "Горубляне" в София.

Това е втората зарядна станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки в мрежата на Kaufland. Другата се намира на паркинга на обекта на веригата в кв. "Крива река" в София и работи от октомври 2018 година.

"Зарядната станция за електрически велосипеди удачно се вписва в изградената от Столична община велоалея, която минава точно пред хипермаркета в "Горубляне", коментира енергийният мениджър на Kaufland Иво Василев. "По този начин нашата компания стимулира ползването на велотранспорта за придвижване и спорт в района", добави той.   

"Зеленият" ритейлър допринася за развитието на електромобилността у нас от началото на 2017 г., когато започва да оборудва свои обекти с бързи зарядни станции за електрически автомобили. Благодарение на Kaufland през 2018 г. у нас става възможно да се пътува от София до морето на ток.

В момента веригата разполага с 13 електрически зарядни станции на територията на свои обекти в България: : София - в кв. "Банишора", в ж.к. "Младост" 4 и в кв. "Крива река", в Пловдив – кв. "Тракия", в Стара Загора – кв. "Бедечка", Бургас – кв. "Изгрев", Варна – кв. "Трошево", Велико Търново, Русе - бул. "Липник" 8, Добрич, Плевен - ул. "Сан Стефано" 80, Ботевград и Сандански.

До края на 2022 г. е планирано изграждането на две нови зарядни станции за автомобили: в София (Kaufland в кв. „Малинова долина“) и във Варна (Kaufland с жк „Бриз“).

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София