Най-голямата тиква в Източна Европа пристига в Kaufland Горубляне

гр. София, 11 октомври 2022 г.
Най-голямата тиква в Източна Европа пристига в Kaufland Горубляне

Сезонът на тиквите в Kaufland започва на 11 октомври в най-новия хипермаркет в "Горубляне" с представянето на най-голямата тиква в Източна Европа. Тя ще бъде разположена на закрития паркинг в иновативния "зелен" магазин на лидера в модерната търговия. Рекордьорът по големина ще радва малки и големи чак до 6 ноември и всеки ще може да се снима за спомен.

Най-голямата тиква в Източна Европа, според нейния собственик Добри Брадистилов, е от специалния сорт "Атлантически гигант" и е достигнала рекордните 300 кг. Обиколката й в момента достига 4 метра.

Как се отглежда тиква-гигант? Според собственика, който се е погрижил тиквата да достигне подобна големина заедно със сина му Борис, целият процес доставя удоволствие. Отглеждането е трудоемко, в началото наддава по 8-10 килограма на ден, а този сорт може да достигне и до рекордните 800 килограма до близо тон.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София