Kaufland България открива третата поред менторска програма за кариерно и личностно развитие на младежи

гр. София, 24 октомври 2022 г.
Kaufland България открива третата поред менторска програма за кариерно и личностно развитие на младежи

Kaufland България е основен партньор на инициативата „Mentor the Young” и единственият представител на сектора на модерната търговия в третото й издание. В настоящата програма компанията ще се включи с трима експерти от екипа й, които ще влязат в ролята на ментори, за да подпомогнат кариерното и личностното развитие на младежите/ младите хора.

В третия сезон на „Mentor the Young” ще се включат над 520 участника. Като част от инициативата до края на януари 2023 г. ги очаква динамична образователна програма с над 30 организирани събития. В това са число обучения, нетуъркинг събития, бизнес симулации, менторски и координаторски срещи.

Началото на третото издание на „Mentor the Young” бе дадено на официално събитие на 23-ти октомври, на което бяха обявени двойките ментор-студент. Съвместно те залагат лични, професионални и предприемачески цели на обучението в три направления – менторство, образование, общност. На тяхна база през януари ще бъдат отчетени и резултатите, които двойките са постигнали в съвместната си работа.

Ментори от Kaufland България ще бъдат Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации“, Диана Костова, ръководител „Централно управление на недвижимостите“ и Цветелина Георгиева, ръководител „Обучение и развитие“. Те ще запознаят студентите със света на предприемачеството, продажбите, управлението, комуникациите и човешките ресурси, като приложат познанията си от дългогодишната си практика и допринесат за по-задълбочената и фокусирана работа на младежите.

Програмата „Mentor the Young“ е инициирана от AEGEE - една от най-големите европейски студентски организации. Целта й е да свързва активни и амбициозни млади хора от 18 до 25- годишна възраст заедно с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи с поне 5-годишен опит. Стратегически партньори на тримесечната безплатна менторска програма от сферата на образованието в страната са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, УНСС, Американският университет в Благоевград и ABLE Mentor.

Темата за кариерното развитие на младите хора в страната присъства в дневния ред на Kaufland България от много години, като най-голямата търговска верига у нас е инициатор и на редица собствени кариерни програми за младежи. Дуално целогодишно обучение за ученици в 11-12 клас; програма за лятна практика за завършващи ученици; 12-месечен проект за развитие на млади таланти „Управители на бъдещето“, насочен към младежи с малък или без професионален опит, които стартират едногодишно обучение в компанията - това са само част от примерите за инициативи в подкрепа на професионално прохождащите млади хора в страната.

Kaufland България има традиции и в осъществяването на редица партньорски програми, които са насочени към развитие на образование, предприемачество и иновации за младежи. Сред партниращите на компанията институции и организации са Аграрият университет в Пловдив, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), Софийският университет „Св. Климент Охридски“, „Тийноватор“, Junior Achievement, „Клуб на талантите“, To The Top Agency, Софийският фестивал на науката, „Музейко“, „Национална мрежа за децата“, Panda Labs на WWF, Bulgaria Wants You и др.

Повече информация за инициативата „Mentor the Young“ вижте на: mentortheyoung.com.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София