Kaufland България добавя плодове и зеленчуци към собствената си марка "Брей!"

гр. София, 27 октомври 2022 г.
Kaufland България добавя плодове и зеленчуци към собствената си марка "Брей!"

Десет нови български плодове и зеленчуци от 12 различни родни производители стават част от собствената линия продукти на Kaufland  - "Брей!". Всеки един от артикулите отговаря на високите стандарти за качество на лидера в модерната търговия. В богатото портфолио на "Брей!" вече ще могат да се намерят български:  пресен и жълт лук, маруля, моркови, магданоз, копър, спанак, червена ябълка, печурки и чесън.

С увеличаването на броя на продуктите от собствената си марка, Kaufland не просто предоставя на клиентите си проверено качество и свежест, но и доказва своята подкрепа за родните производители през целия процес по отглеждане на продуктите. 12 са българските производители, които се присъединяват към нарастващото семейство на "Брей!". Всички плодове и зеленчуци, които достигат до хипермаркетите на веригата, са отгледани с много грижа и подлежат на 3-степенен контрол – от засаждането до рафта. В допълнение, качеството на всеки един от тях е стриктно контролирано и гарантирано от международния сертификат за добро производствени практики GLOBAL G.A.P.

"В Kaufland отлично познаваме вкусовете и предпочитанията на българския потребител, който търси и избира родната продукция. Зад решението ни да добавим за първи път продукти от категорията "Плодове и зеленчуци" стои гаранция за качеството, което предоставяме на клиентите си. Плановете ни за разширяване на собствената ни марка "Брей!" продължават, като част от нея вече са над 100 продукта.", коментира търговският директор и член на Управителния съвет на Kaufland България Ялчин Джем.

Ангел Димитров от село Ягодово е сред българските производители, чиито вкусни и качествени продукти са част от богатия асортимент плодове и зеленчуци на Kaufland. Заедно с цялото си семейство, което работи в семейния бизнес, Ангел ще предлага българска къдрава маруля "Брей!" в хипермаркетите на веригата. Благодарение на партньорството с Kaufland, той реализира почти цялата си продукция и може да планира насажденията си, както и да инвестира в нова техника. Това от своя страна дава  директно отражение върху високото качество на предлаганата от семейството продукция.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София