Фен среща с Китодар Тодоров дава началото на тридневен автокино фестивал в Сливен

гр. София, 13 октомври 2022 г.
Фен среща с Китодар Тодоров дава началото на тридневен автокино фестивал в Сливен

Фен среща с актьора от хитовия български филм "Жълт Олеандър" Китодар Тодоров ще открие тридневния кинофестивал на паркинга на Kaufland в Сливен този петък. Събитието е част от програмата на уникалното по рода си автокино, което най-голямата търговска верига у нас организира първо в София, а след това и в различни градове на страната. Инициативата се провежда съвместно с партньорите на Kaufland от "Автокино".

На 14 октомври известният актьор ще се срещне със своите почитатели в Сливен в 19:00 часа, а веднага след това ще започне и прожекцията на най-актуалното филмово заглавие с негово участие - черната комедия "Жълт Олеандър". В трите дни на фестивала паркингът на Kaufland в Сливен ще се превърне в истински киносалон на открито. В него любителите на българските филми ще могат да се насладят на едни от най-успешните родни ленти от последните две години като хита на Ники Илиев "Завръщане" 2 и драмата, вдъхновена от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова – "Петя на моята Петя".

Сливенчани ще могат да гледат тези и други заглавия от удобството на своите автомобили, като звукът на филмите ще бъде предаван от нискочестотно FM радио и ще се приема директно от радиото на всяка кола. Специално за тридневното събитие пред хипермаркета на Kaufland в града ще бъде издигнат и екран от 50 м². Повече информация за прожекциите и билетите могат да бъдат намерени на страницата на организаторите.

От края на юли досега в рамките на съвместната инициатива между "Автокино" и Kaufland България са се провели повече от 100 прожекции на избрани родни заглавия. Освен че популяризира най-новите български филми и среща публиката с известни актьори и режисьори, автокиното под звездите се провежда и в контекста на One Stop Shopping концепцията на търговската верига. Нейната цел е да превърне хипермаркетите на Kaufland в  истински търговски и общностни центрове, в които на една място да се предлага все по-голямо разнообразие от услуги и възможности за прекарване на  свободното време.

Автокино фестивалът в Града на стоте войводи ще продължи от 14-и до 16-и октомври.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София