Kaufland България с тематична инсталация в подкрепа на градската култура

гр. София, 02 септември 2022 г.
Kaufland България с тематична инсталация в подкрепа на градската култура

За втора поредна година Kaufland Bulgaria е партньор на фестивала Реките на София, който се организира тази събота и неделя от Колективът. Събитието превръща коритото на Владайска река край Лъвов мост за два дни в място за музика, танци, изложби, представления, детски и спортни занимания. Подкрепата на фестивала е част от действията, които лидерът в ритейла у нас предприема за подпомагане на модерната градска среда и облагородяване на пустеещи градски пространства.

Гостите на събитието ще могат да се потопят в нестандартна инсталация от меки черви кресла, разпръстнати на различни места из зоната на фестивала, подготвена от екипа на Kaufland България. Чрез нея компанията иска да напомни, че действията носят промяната и от всеки един от нас зависи да направим средата около градските реки по-уютна и гостоприемна – по примера на редица световни градове.

В рамките на фестивала посетителите ще могат да се насладят на изключително богата програма, която обживява концепцията за максималното оползотворяване на столичните реки и трансформацията на коритата им в активно използващи се линейни паркове. Всички активности на събитието са с безплатен достъп за жителите и гостите на столицата.

Цялата програма на фестивала можете да видите тук: Реките на София 2022 | Facebook

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София