Режисьорът Ники Илиев ще представи "Завръщане 2" на паркинга на Kaufland в Петрич

гр. София, 10 август 2022 г.
Режисьорът Ники Илиев ще представи „Завръщане 2“ на паркинга на Kaufland в Петрич

Паркингът на Kaufland в Петрич ще се превърне в кино на открито на 12, 13 и 14 август. Киномаратонът ще започне в петък вечер с нашумелия български филм "Петя на моята Петя" и ще завърши в неделя с прожекцията на "Жълт Олеандър" с участието на Китодар Тодоров и Мариан Вълев.

Специално за всички зрители в Петрич, гост на събитието в събота вечер ще бъде режисьорът, сценарист и актьор Ники Илиев, който ще представи безспорният си хит "Завръщане 2". Продължението на "най-гледания български филм за 2019" – "Завръщане", ще бъде прожектирано на 13 август от 21 часа. Авторът ще разкаже на публиката за вдъхновението зад филмите му, ще разкрие тайната на успешната българска продукция и ще отдели време за отговори на въпроси.

"Българската публика е еднакво критична, както към родното кино, така и към чуждите продукции. Наблюденията ми са, че за хората е еднакво важно филмът да има, както завладяващ сценарий, така и атрактивна и модерна визия. Искрено се вълнувам от реакцията на публиката в Петрич, защото за първи път ще представям мой филм в града. Много харесвам тази част на България и с удоволствие ще разговарям с всички желаещи", коментира режисьорът, който в момента работи върху нов сериал. Той повдига завесата на бъдещите си планове и споделя, че новият му проект се очаква да излезе в българския ефир още през септември тази година.

За осъществяването на филмовия фестивал на паркинга на хипермаркет Kaufland в Петрич ще бъде издигнат 50 м² екран. Звукът ще бъде предаван от нискочестотно FM радио и ще се приема директно от радиото в автомобилите на съответната честота, изписана на екрана. Прожекциите стартират от 21:00 ч. и в трите дни. Всички желаещи да присъстват е необходимо предварително да закупят билет от сайта http://avtokino.bg.

За посетителите без автомобили, организаторите са предвидили обособяване на седящи места на първите редове, откъдето желаещите ще могат да се насладят пълноценно на прожекцията под открито небе.

Партньорството на "Автокино" с Kaufland България предоставя възможност на клиентите на веригата и в София това лято да се насладят на богата колекция от над 120 филмови прожекции на открито. Всяка вечер през август и септември на паркинга на най-новия хипермаркет в "Младост-4" прожекциите стартират от 21:00 и 22:40 ч. Програмата за прожекциите в София също може да бъде намерена на сайта на организацията.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София