Kaufland преобразява градската среда

гр. София, 18 юли 2022 г.
Kaufland преобразява градската среда

Най-новото градско пространство на ул. "Будапеща" 1 в столицата отвори врати за първото издание на фестивала за градска култура "100 Стола", който ще протече този уикенд. Трансформацията на пространството от пустеещ терен в място за събития се реализира с подкрепата на Kaufland България. Подобряването на градската среда е част от социалния ангажимент на най-големия ритейлър у нас, който ежегодно инвестира в множество проекти за подпомагане и развитие на общностите у нас.

В рамките на проекта Kaufland България представя част от своята интерактивна ReSet Plastic инсталация, която цели да напомни значението на индивидуалните усилия за подобряване на средата, в която живеем. Инсталацията провокира участниците да изхвърлят разделно пластмасовите си бутилки, като за всяка изхвърлена опаковка те получават награда – текстилна торбичка за плодове и зеленчуци за многократна употреба.

Фестивалът "100 Стола" е нова инициатива за зелени обществени пространства и градска кутлура и се провежда от 14 до 17 юли. Той обединява множество творчески проекти и работилници, дизайнери, музиканти, фотографи и други творци. Целта му е да отключи и съживи забравени градски пространства и да им вдъхне нов живот за местната общност.  Провежда се с подкрепата на Столична община и в партньорство с програмата "Нов европейски Баухаус" на Европейския съюз.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София