Kaufland България е най-успешната компания в сектора за модерна търговия

гр. София, 29 юли 2022 г.
Kaufland България е най-успешната компания в сектора за модерна търговия

Kaufland България е най-успешната компания в сектора за модерна търговия. Това показва престижната класация K100: Най-големите компании в България, която тази година нарежда ритейлъра в топ 10 сред всички бизнеси в страната. Създадената от вестник „Капитал“ класация се провежда за 13-и път, като основен критерий в нея е общият размер на приходите за предходната година.

Kaufland затвърди позицията си на най-успешната и динамично развиваща се компания в сектора за модерна търговия за поредна година. Веригата отново е и в Топ 10 на най-големите компании в страната с годишни приходи от близо 1.9 млрд. лева и ръст от 8.81% за 2021 г., спрямо предходната година.

„В Kaufland България приемаме дългогодишната си лидерска позиция като отговорност към служителите, към клиентите и към обществото като цяло. Успяваме да затвърждаваме водещата си роля в изключително динамичния сектор на модерната търговия, защото имаме визия за развитие и добър и мотивиран екип. Смели сме и работим със страст. Нашата компания не спира да се развива и да доказва, че да си лидер не означава само да имаш мащаб и оборот. За да си лидер днес трябва да бъдеш иновативен и смел в готовността си ежедневно да надскачаш себе си и с това да чертаеш нови тенденции за целия бранш“, каза главният изпълнителен директор на компанията Иван Чернев в коментар на резултатите от класацията К100.

Освен лидер в сектора на търговията, Kaufland е и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. Към днешна дата компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Инвестициите на веригата са свързани с ключовите теми в дневния й ред: модернизация, изграждане на нови обекти и подобряване на цялостното клиентско изживяване; качество, свежест и разнообразие на продуктите и силна подкрепа за българските производители; удовлетвореност за служителите; устойчиво бъдеще.
 

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София