Български ягоди на финала на Уимбълдън

гр. София, 10 юли 2022 г.
Български ягоди на финала на Уимбълдън

"Сладката ягодка" на Kaufland България беше избрана да стане част от звездното меню, подготвено за официалната прожекция на финала на Уимбълдън в София днес. Срещата между Новак Джокович и Ник Кирьос ще бъде проследена на живо на традиционно организирано за целта събитие, на което присъстват редица български интелектуалци, артисти и общественици с особен интерес към тениса и тенис културата.

Сортът "Сладка ягодка" е специално селектиран по поръчка на най-големия ритейлър у нас, като част от ангажимента на Kaufland България за подпомагане на българските производители. Свежите и качествени плодове се отличават с наситения си цвят, силния аромат и правилната за този плод форма. Те се отглеждат в село Динк, Пловдивско, при непрекъснат мониторинг и контрол на процесите. Плодовете се сертифицират и по международния стандарт Global G.A.P.

"Качеството на ягодите, които трябваше да изберем за това събитие, трябваше да кореспондира на всички останали елементи в него. Спряхме се на "Сладката ягодка", защото отговори на изискванията ни, както визуално, така и на вкус. Сигурни сме, че това ще бъде оценено и от гостите на прожекцията на финала на Уимбълдън, които, подобно на тези, които ще имат честта да го гледат на живо, са част от широк кръг от хора с особен интерес към тениса и имат сериозно отношение към тенис културата у нас“. Това обясни журналистът Сибина Григорова, организатор на събитието.
 
За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София