Азиатски шеф приготвя сушито в Kaufland

гр. София, 22 юли 2022 г.
Азиатски шеф приготвя сушито в Kaufland

Обновеният суши щанд в Kaufland Банишора отвори врати за клиентите на хипермаркета в Банишора с по-голямо разнообразие от първокачествено суши. За Обенто суши това е най-големият самостоятелен обект, създаден, благодарение на развиващата се от ритейлъра концепция Shop in Shop. Тя отговаря на търсенето на клиентите у нас и на стремежа на Kaufland да подобрява продуктите и услугите, които предлага на клиентите си. Освен търговската зона с над 21 000 качествени и свежи продукти, частта с наематели предлага широка гама допълнителни стоки и услуги, които превръщат хипермаркетите на Kaufland България в търговски центрове с множество отделни обекти.

Всички майстори на суши в обекта в Kaufland Банишора притежават специални познания, натрупани с опита им в приготвяне на японския специалитет. "Потреблението на суши у нас расте и тенденцията е то да се увеличава. Благодарение и на партньорските ни отношения с Kaufland България успяхме да реализираме този самостоятелен обект като част от концепцията за магазин в магазина (Shop in Shop)", коментира Валери Василев, собственик на Обенто суши. Той допълни, че плановете са за откриване на още обекти в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна.

Какво суши предпочита българинът? "Сочно суши – най-често с крема сирене и сос", посочва Валери, като обяснява, че това е тенденция, дошла от Запада. В класическите рецепти японската храна е по-проста, с възможно най-малко подправки и само със соев сос. В Kaufland Банишора сушито се приготвя от шеф Зунг Унг, който се грижи за това да спазва суши етикета и да обучава млади таланти в тънкостите на занаята. Шеф Унг е категоричен, че традиционното консумиране на суши е винаги с ръце или клечки, уасабито действа като антисептик, а джинджифилът се яде между хапките, за да изчисти небцето от различните вкусове.

Kaufland България и Обенто предлагат на клиентите си суши специалитети вече близо 3 години, а успехът им се дължи на споделените ценности – отлично качество за клиентите, никакви компромиси по отношение на свежестта на продуктите и висок професионализъм във всеки детайл.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София