Зрелищно шоу с ретро автомобили на "покрива" на Kaufland

гр. София, 16 юни 2022 г.
Забавления за цялото семейство очакват посетителите на Kaufland Open Air Fest

За втора поредна година Kaufland България и клуб „AvangardD Classic” организират уникално по рода си шоу изложение на ретро автомобили. Kaufland Open Air Fest ще предложи на своите гости разнообразна програма в два поредни дни, изпълнени с приятни емоции. Събитието ще се проведе на 18 и 19 юни на открития паркинг с панорамна гледка на хипермаркет Kaufland в столичния квартал „Банишора“ и несъмнено ще превърне семейното пазаруване в още по-приятно изживяване.

Kaufland Open Air Fest е безплатно събитие със свободен вход. То ще даде възможност на посетителите да се докоснат отблизо до едни от най-атрактивните превозни средства, движещи се по българските пътища, да разберат тяхното минало и мястото им в световната автомобилна история.

Ценителите на екзотични автомобили ще могат да разгледат експозиция на ретро коли, както и на по-нови модели от висок клас, да присъстват на състезание с  радиоуправляеми колички на специална писта и да се полюбуват на ретро автомобилно дефиле. За да се забавляват наравно малките и големи гости на фестивала, организаторите са осигурили още музика, игри и томболи с награди за публиката. 

В съботната вечер, след края на първия ден от фестивала на открития паркинг на Kaufland в „Банишора“, посетителите ще могат да се насладят на автокино под открито небе и на българския филм „Бензин“. Култовият автомобил Honda Accord, който  Асен Блатечки кара в лентата, също ще може да бъде видян на място. До екрана на автокиното ще са изложени още няколко от автомобилите, участващи в „Бензин“ – като управляваният от Калин Врачански Opel Manta. Събитието, което съпътства Kaufland Open Air Fest, е с ограничен капацитет от 50 автомобила, затова е препоръчително зрителите да си закупят предварително билети ТУК.

Един от акцентите в програмата на фестивала в неделния ден е специалната фен среща на почитателите на „Шкода“ клуб, която ще се проведе  от 17:00 часа. Тя ще бъде последвана от събитие за най-запалените автомобилни ентусиасти с различните панели – „Detailing Mania“, демонстрация на полиране на автомобилни детайли и „We built it“, на който ще се обсъждат най-новите тенденции в тунинговането на автомобили.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София