Многократна торбичка в замяна на пластмасова бутилка – близо 300 тийнейджъри приеха предизвикателството на Kaufland за по-малко пластмаса

гр. София, 07 юни 2022 г.
Близо 300 тийнейджъри приеха предизвикателството на Kaufland за по-малко пластмаса

Близо 300 тийнейджъри приеха предизвикателството на Kaufland за по-малко пластмаса в рамките на второто издание на семинара за тийнейджъри Teen Power. Събитието събра успешни и обичани публични личности, които през изминалия уикенд споделиха своите вдъхновяващи истории с млади хора между 13 и 19 години. Kaufland подкрепи форума под надслов „Бъдещето принадлежи на теб!“, на който показа своята интерактивна REset Plastic инсталация, за да ангажира тийнейджърите с каузата за борба с пластмасата за еднократна употреба.

Инсталацията представя 360-градусовата глобална стратегия срещу пластмасата REset Plastic на Schwarz Group, която Kaufland прилага, и нейните пет основни направления: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch. Чрез REset Plastic инсталацията Kaufland цели да създаде по-голяма информираност сред обществото за проблема с пластмасовото замърсяване, да насърчи потребителите да ползват по-малко пластмаса за еднократна употреба във всекидневието си и да рециклират повече.

Близо 300 тийнейджъри видяха инсталацията по време на Teen Power 2.0 и се запознаха с мерките, които Kaufland предприема в борбата с пластмасата. Младите хора имаха възможност да проверят личния си пластмасов отпечатък на годишна база и да рециклират своя пластмасов отпадък. Те рециклираха своите пластмасови бутилки, срещу които получаваха торбичка за плодове и зеленчуци за многократна употреба. Близо 170 гости тестваха своя личен пластмасов отпечатък, за да разберат дали той е умерен, минимален или нулев.

Teen Power 2. 0 се състоя в три тематични модула – „По пътя към мечтите“, „Талантът като възможност и ограничение“ и „Животът извън зоната на комфорт“. Във всеки от тях младите хора имаха възможност да се срещнат с вдъхновяващи лектори, да чуят техните истории и да научат повече за техните каузи. На сцената на събитието бяха продуцентът Маги Халваджиян, европейският рекордьор по кайтсърф Никола Абаджиев - Коки, сноубордистът Радо Янков, създателят на Usha.se Дарин Маджаров и други. Със специално видео послание в Teen Power 2. 0 се включи и актрисата Мария Бакалова. Освен срещите с популярни личности, младежите се запознаха и с различни каузи и образователни програми на партньорските щандове на събитието. Организатори на Teen Power са Образователна група „Светлина“ и фондация „Бъдеще в Светлина“.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София