Kaufland инвестира близо 16 млн. лева в модернизация на свои хипермаркети

гр. София, 07 януари 2022 г.
Kaufland инвестира близо 16 млн. лева в модернизация на свои хипермаркети

Kaufland България модернизира девет от хипермаркетите си през 2021 г., като инвестира за това близо 16 млн. лева. Инвестицията е в контекста на дългосрочните действия на компанията нейните обекти и асортиментът в тях да отговарят на последните тенденции в модерната търговия, на най-високите очаквания на потребителите, както и на техния все по-разнообразен вкус.

През миналата година Kaufland обнови хипермаркетите си в ж.к. "Меден рудник" в Бургас, в кв. "Владислав Варненчик" във Варна, както и тези в Благоевград, Казанлък, Кюстендил, Севлиево, Горна Оряховица, Видин и Пазарджик. Те вече посрещат клиенти с по-модерен интериор и функционални решения, които позволяват удобен и интуитивен избор сред разнообразие от качествени и свежи продукти. Във всеки от обектите е интегрирана навигационна система по международен стандарт, създадена за удобство на потребителите – насочващи табели, цветова концепция и надписи по стените, така че клиентите лесно да се ориентират сред продуктовите секции на хипермаркета и бързо да се достигат до търсените от тях продукти.

Осигуряването на качествен и разнообразен асортимент на отлични цени е едно от най-важните клиентски обещания на Kaufland. Търговската верига предлага портфолио от 20 000 артикула в най-големите обекти си обекти в страната. Благодарение на модернизациите увеличението на хранителните стоки в деветте магазина е средно с 1 000 артикула, а на нехранителните – с 200.

В унисон с действията на Kaufland за подкрепа на българските производители в модернизираните хипермаркети са обособени фермерски щандове, на които веригата предлага разнообразие от висококачествени български продукти. За да отговори на нуждите на клиенти за бързо пазаруване в забързаното ежедневие, във всички обновените обекти веригата разположи т.нар. "To Go" витрина. Тя предлага качествени и свежи пакетирани храни и напитки, удобни за консумация.

Като част от процеса по модернизация са подменени хладилните витрини на хипермаркетите в Благоевград, Казанлък, Кюстендил, Севлиево, Горна Оряховица, Видин и Пазарджик. Те са със стъклени врати и използват напълно безопасен хладилен агент, което ги прави поне 15% по-енергийно ефективни в сравнение с досегашните. Във всички обекти в хладилните витрини е поставено и LED осветление. Мярката е с цел опазване на околната среда и е част от цялостната политика на компанията да строи, оборудва и модернизира своите обекти според последните екологични тенденции.

В модернизираните хипермаркети е подновено и оборудването на пекарните, където клиентите на търговската верига могат да намерят богат избор от хляб и тестени изделия, изпечени на място.

Като лидер на пазара Kaufland България непрекъснато инвестира в удовлетвореността на своите клиенти чрез разработване и тестване на нови концепции. Процесът на модернизация на магазините е резултат от задълбочено проучване, с което компанията идентифицира нуждите, предпочитанията и нагласите на клиентите.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60 хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София