Kaufland България получи юбилеен плакет от УНСС по повод 100-годишнината на университета

гр. София, 05 ноември 2021 г.
Kaufland България получи юбилеен плакет от УНСС  по повод 100-годишнината на университета

Kaufland България получи юбилеен плакет „100 години УНСС“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в знак на благодарност за успешното сътрудничество и подкрепата, която компанията оказва на университета. Той бе връчен на  Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България, от проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, по време на специална среща.

Представителите на двете организации заявиха готовност да продължат съвместната си работа в посока развитие на връзката университет – бизнес чрез нови инициативи. Kaufland България ще бъде домакин на изнесено обучение на студентите и посещение на място в различните структури на компанията, за да даде възможност на възпитаниците на университета да се срещнат с примери от реалната бизнес среда. Следващ етап от партньорството е разработване на общи менторски програми и създаване на специализирани мастър класове. Kaufland ще включи представители на УНСС по проекти в своята търговска и логистична дейност.

„Вярвам, че връзката между опита и уменията на бизнеса ни с ентусиазма и желанието за развитие на студентите е изключително продуктивна. Като лидер в сектора на модерната търговия, наш ангажимент е да сме активна страна в този диалог – с примери от реалния бизнес и практика на наша територия, както и с обучение на живо и дистанционно, каквото стартирахме преди дни“, сподели Иван Чернев.

В края на октомври бе първото от поредица планирани обучения, водени от експерти на компанията, които имат за цел да изграждат лични и професионални качества в младите таланти от университета. Следващото събитие от поредицата ще бъде проведено на 24.11. и е насочено към студентите от специалност „Търговия“.

През изминалия месец Иван Чернев откри първото издание на CEO Talks, организирано от Talent Club BG в УНСС, за да разкаже своята лична история и да се срещне в дискусия със студентите. Основна цел на събитието е да запознае младата аудитория с тайните на успеха на лидерите от водещи компании в България.

През 2020 година Kaufland България подпомогна обновяването на обучителната зала в катедра „Логистика и вериги на доставките“,  която беше изцяло подновена и модернизирана със съвременно техническо оборудване.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60 хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София