ДФК "Орлетата" от Благоевград са големият победител в Първенството на Свежите супергерои в София

гр. София, 29 юни 2021 г.
ДФК "Орлетата" от Благоевград са големият победител в Първенството на Свежите супергерои в София

Детски футболен клуб "Орлетата" от Благоевград са големите победители в първия турнир от Първенството на Свежите супергерои, който се проведе на 27 юни в София. Във финалния двубой те надделяха над ФК "Бароко" с резултат 4:2 и спечелиха Купата на турнира, както и 100 кг. плодове и зеленчуци, осигурени от Kaufland България. Играч от редиците на "Орлетата" спечели и специалната награда за голмайстор – Даниел Главчев отбеляза общо 6 гола в Първенството, с които заслужено грабна тази титла.

В софийското издание на Първенството на Свежите супергерои се включила над 70 деца на възраст 7 и 8 години от 8 отбора, идващи от 4 града в страната – София, Благоевград, Ботевград и Дупница. На второ място с достойното си представяне се класираха ФК "Бароко" от гр. София, третото място завоюваха ФК "София спорт", а четвърти станаха ФК "Витоша 13" от гр. София.

Организаторите на Първенството на Свежите супергерои раздадоха много награди на участниците, сред които за най-добър играч, голмайстор, вратар с най-малко допуснати голове и най-полезен играч за отбора си. Всички деца, които се включиха в турнира, получиха и лична грамота за активно участие. Гост на турнира беше Патрик-Габриел Галчев от ПФК "Левски София", който връчи Купата в Първенството и медалите на първите три отбора.

Следващите турнири в рамките на Първенството на свежите супергерои са в Пловдив на 4 юли, неделя, на паркинга на хипермаркет Kaufland в жк. Тракия (бул. Освобождение 47) и в Бургас на 10 юли, събота, на паркинга на хипермаркет Kaufland в жк. Славейков (бул. Янко Комитов 8). Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи, ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват клубове от съответния град и близките до него области.

Първенството на Свежите супергерои се организира от Kaufland България в партньорство с Национална мрежа за децата и има за цел да популяризира активния начин на живот сред подрастващите, да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред децата и да промотира мащабната програма на НМД за месечно дарителство в подкрепа на благосъстоянието на децата в България.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София