Kaufland България отбеляза Световния ден на пчелите с участие в тематичен фестивал

гр. София, 26 май 2021 г.
Kaufland България отбеляза Световния ден на пчелите с участие в тематичен фестивал

Kaufland България отбеляза Световния ден на пчелите с участие в тематичен фестивал, посветен на тяхното опазване и отглеждане, който се състоя на 22 май в Южния парк. Компанията е партньор на събитието в контекста на своя ангажимент за опазване на пчелите и биоразнообразието. От Kaufland припомниха на всички участници, че отглеждането на медоносни растения е изключително лесно и не изисква двор или специални усилия, а само няколко саксии, които да бъдат безценно убежище за полезните насекоми.

На специален щанд представители на търговската верига раздаваха и семена за различни медоносни растения, като успоредно с това запознаха посетителите с усилията и мерките, които компанията полага и следва в подкрепа на биоразнообразието. Програмата на фестивала включваше още меден базар с български пчелни продукти, отворени дискусии за значението и място на пчелите в околната среда, тематични детски игри и активности, както и безплатни занимания по рисуване с образователни елементи, демонстрации с мед и др.

Организаторите на събитието от „Истински мед“ и Фондация “Да спасим пчелите”, успяха да съберат на едно място стотици любопитни млади хора и семейства, които се потопиха в света на пчелите и се запознаха с тяхната важност в природата и предизвикателствата, пред които се изправя пчеларството. В събитието се включиха пчелари от цялата страна, като за най-любопитните бяха разположени и истински кошери, където можеха да видят отблизо живота и поведението на пчелите, елементите на пчелния кошер и ползите от техните продукти.  

Тематичното събитие е първа партньорска инициатива между „Истински мед“ и Kaufland България и е част от поредицата активности, посветени на биоразнообразието и опазването на пчелите, които компанията реализира през последните месеци. През април търговската верига проведе информационна кампания на територията своите хипермаркети в страната по повод Световния ден на Земята,  с която информира за застрашените местообитания и храна за пчелите. Също така,  като част от усилията в подкрепа на биоразнообразието, служители на компанията засадиха в гр. Пловдив медоносна горичка от 150 липи.

Веригата има ангажимент за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи рамо до рамо със своите доставчици да използват предимно биологични препарати и да спазват и прилагат Етичен кодекс за бизнес партньори по веригата за доставки на Kaufland. Ангажиментите на компанията са обобщени и публикувани в „Доклад за прозрачност Цветя&Растения“.  Kaufland България целенасочено включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите, а предоставените семена по време на фестивала могат да бъдат открити във всички хипермаркети на търговската верига.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София