4,5 тона плодове и зеленчуци дари Kaufland на Българска хранителна банка

гр. София, 09 ноември 2020 г.

Kaufland България дари 4,5 тона свежи плодове и зеленчуци на Българска хранителна банка (БХБ). Чрез мрежата от партньорски организации на БХБ дарението ще достигне до хиляди нуждаещи се хора в страната, които ще получат първокачествени ябълки, моркови, зеле, картофи и лук.

Дарението е първото от планирани регулярни доставки на свежа продукция като част от дългосрочно сътрудничество между неправителствената организация и търговската верига. През април тази година Kaufland България дари 10 000 лева на БХБ.

„Смятаме да продължим финансово да подпомагаме дейността на хранителната банка, както и да доставяме регулярно плодове и зеленчуци. До края на тази и през следващата година заедно с БХБ планираме още редица съвместни инициативи.“, коментира Гергана Димитрова.

„Плодовете и зеленчуците са сред рядко правените дарения, поради което нуждата от тях е изключително голяма.“, коментира Цанка Миланова, изпълнителен директор на неправителствената организация.  

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. Чрез мрежа от партньорски организации в цялата страна храната достига до десетки хиляди нуждаещи се. До 2020 г. дейността на Българската хранителна банка е спасила от унищожаване над  2 000 тона храна на стойност над 4,7 милиона лева. В същото време хранително подпомагане е предоставяно на средно 20 000 нуждаещи се българи всяка година.

Дарение в полза на Българска хранителна банка може да се направи с SMS с текст DMS HRANA на номер 17 777.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60 хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Научете повече на www.kaufland.bg

За Българска хранителна банка

Българска хранителна банка работи всеки ден, за да може храната да остава храна и да бъде споделяна. Вижте повече на  www.bgfoodbank.org

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София