Kaufland ще бъде домакин на фермерския фестивал „Произведено във фермата“

гр. София, 28 октомври 2020 г.

Събитието ще се състои на 30 октомври, петък

Kaufland България продължава подкрепата си към българското производство, като домакин на фермерския фестивал „Произведено във фермата“. Събитието ще се проведе на 30.10.2020, петък, от 11:00 до 18:00 ч., на паркинга на хипермаркет Kaufland в гр. София, кв. Крива река (бул. „ген. Тотлебен“ 36).

Събитието ще предложи на посетителите богат избор от висококачествени фермерски и занаятчийски храни на малки производители от цялата страна. Сред предложенията са млечни и месни продукти като краве, овче, биволско и козе сирене, кисело и прясно мляко, кашкавал, меса и колбаси от редки български породи говеда, биволи овце и кози. Посетителите ще имат възможност да се насладят и на мед и други пчелни продукти, сладка и сиропи, занаятчийски хляб с квас, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, както и на козметика, цветя и сувенири от дърво. Всички продукти се отличават с българския си произход и изключително високо качество.

Kaufland организира събитието в партньорство с фондация „Биоселена“, която досега провежда редовно фермерския фестивал „Произведено във фермата“ на други локации в София с цел да подкрепя и стимулира малките производители в страната. Сътрудничеството между Kaufland и „Биоселена“ цели да скъси веригата между потребителя и храните, произвеждани от семейни ферми и занаятчии, както и да предложи още по-голямо разнообразие от качествени български продукти на клиентите.

С организацията на фестивала „Произведено във фермата“ Kaufland България прави поредна стъпка в дългосрочната си и последователна политика в подкрепа на българското производство. За своите 14 години присъствие на българския пазар Kaufland устойчиво допринася за развитието на малкия и средния бизнес в страната, като си  партнира с редица български производители и доставчици. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, а 86% от оборота на компанията е формиран именно в резултат на работата с доставчици от страната. Kaufland работи с общо 21 регионални семейни мандри и ферми, чиято продукция търговската верига предлага в специално обособени фермерски щандове на територията на редица свои обекти в страната.

През 2020 год. Kaufland България за пореден път доказа своята подкрепа към българското производство, като създаде и първата си национална линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители. Под марката потребителите могат да открият качествени родни предложения като млечни и месни продукти, основни храни и напитки и тестени изделия.

Повече за събитието можете да научите от Facebook страницата.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 000 служители. През 2019 г. компанията разполага с 60  хипермаркета в 34 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София