Kaufland увеличава асортимента си в Перник с над 700 нови продукта

гр. София, 29 септември 2020 г.

Модерна фасада, 120 допълнителни паркоместа и още 500 кв.м. търговска площ са сред новостите в обекта на веригата на ул. „6-ти май“ 1

Kaufland България увеличава с над 700 нови продукта асортимента в хипермаркета си в гр. Перник на ул. „6-ти май“ 1. Обогатеното продуктово портфолио е в резултат от мащабна модернизация на обекта, включваща редица нововъведения, сред които изцяло нова фасада, нова витрина за свежи продукти, фермерски щанд с българска продукция и т. нар. „To Go” витрина.

Чрез мащабната модернизация на хипермаркета Kaufland цели да осигури на своите клиенти в Перник още по-качествено и удобно пазаруване. Концепцията на компанията набляга на по-модерен екстериор и интериор и функционални решения, които позволяват на потребителите да избират сред разнообразие от качествени и свежи продукти по лесен, бърз и интуитивен начин.

Обновеният хипермаркет разполага с близо 500 кв. м. допълнителна търговска площ и нова подредба, с която Kaufland цели да осигури на клиентите си в Перник още по-приятно и комфортно пазаруване. Част от нововъведенията е навигационната система, специално създадена за улеснение на потребителите – посредством цветови кодове, икони и текстове, те могат да се насочат бързо и лесно до желаните от тях продуктови секции на хипермаркета. Хипермаркетът посреща клиентите и с обновена фасада с изцяло нова, по-модерна визия, както и със 120 допълнителни паркоместа.

Новите предложения в асортимента на Kaufland на ул. „6-ти май“ 1 включват основни храни, млечни и месни продукти, сред които 25 допълнителни висококачествени продукта от български производители, разположени в напълно новия за обекта фермерски щанд. Чрез поетапното изграждане на фермерски щандове в хипермаркетите си в страната, Kaufland продължава партньорството си с родните производители като част от последователна политика в подкрепа на малкия и среден бизнес в България.

Изцяло нова концепция за хипермаркета е и т.нар. „To Go” витрина. Тя се намира непосредствено след входа на обекта и предлага основно свежи пакетирани храни и напитки. Концепцията е изградена съобразно изискванията на клиентите със забързано ежедневие. На ново място, също в близост до входа, е позиционирана и пекарната, където клиентите лесно и бързо могат да открият прясно изпечен хляб и тестени изделия през целия ден.

Хладилната техника е подменена с нови, енергийно ефективни уреди като част от цялостната политика за отговорност и опазване на околната среда, която Kaufland България води по отношение на строителството и оборудването на своите обекти. Сред енергийно ефективното оборудване е и нова витрина за свежи продукти.

За своите близо 15 години в България, Kaufland създаде мрежа от хипермаркети на територията на цялата страна. Изграждайки обекти в ключови региони, компанията прави достъпна широката си гама от качествени продукти на отлични цени. По този начин Kaufland оказва силно позитивно влияние върху развитието на националната и местната икономика, родното производство и стандарта на живот в регионите. Постига го чрез развитие на инфраструктурата по места, въвеждане и изпълнение на устойчиви политики за опазване на околната среда и в полза на обществото, както и в качеството си на един от най-големите и сигурни работодатели в България с екип от близо 6000 служители.

За Kaufland:

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета на територията на 34 града в страната. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София