В МБАЛ "Св. Иван Рилски” АД в Разград вече функционира респираторът, дарен от Kaufland и Lidl

гр. София, 08 юни 2020 г.
МБАЛ „Св. Иван Рилски” АД в Разград вече функционира респираторът, дарен от Kaufland и Lidl

Американски микропроцесорен респиратор, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи, вече функционира в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД в гр. Разград. Апаратът е монтиран и е на разположение на медицинския персонал в регионалната болница.

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Kaufland и Lidl, и са в процес на поетапно монтиране в още 7 регионални болници в цялата страна - МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново, МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца, „МБАЛ - Добрич“ АД, гр. Добрич, МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски“ АД, гр. Кърджали, МБАЛ „ Д-р Никола Василиев“ АД, гр. Кюстендил, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД, гр. Монтана и МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, гр. Перник. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

„Проявената съпричастност може да спаси хиляди човешки животи“, заяви д-р Гечо Жеков, изпълнителен директор, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, гр. Разград.

Kаufland България и Лидл България дариха 300 000 лева за закупуването на осемте дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерство на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на осемте респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Kaufland е лидер в сектора на модерната търговия в България с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева. През 2020 г. компанията има 60 хипермаркета в 34 града и с екип от над 6 000 служители всеки ден работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага разнообразие от качествени и свежи продукти и удобно и лесно пазаруване. Вижте повече на kaufland.bg.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София