Kaufland България и Български Червен кръст събраха над 27 000 лева за нуждаещи се деца в кампанията „Топъл обяд“

София, 29 януари 2020 г.

Сумата е рекордна за последните пет коледни издания на инициативата, за която компанията и хуманитарната организация си сътрудничат вече 11 години

Над 27 000 лева бяха събрани в инициативата „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК), която Kaufland България подкрепи за 11-а поредна година. Дарителската инициатива осигурява безплатен обяд на деца в неравностойно положение.

От 30 ноември 2019 г. до 10 януари 2020 г. клиентите на Kaufland България имаха възможност да направят дарение в благотворителните кутии, поставени във всички магазини на компанията в страната. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете

Сумата от 27 134 лева, събрана в изминалото коледно издание на „Топъл обяд“, е рекордна за последните пет години. От БЧК отчитат най-много дарения в София, Варна, Кюстендил и Стара Загора, следвани от Велико Търново, Разград, Кърджали, Видин, Бургас, Перник и Хасково. В писмо до компанията от Българския Червен кръст изказват благодарност към нея и нейните клиенти за дългогодишната подкрепа.

По време на дългогодишното партньорство между Kaufland България и БЧК компанията е спомогнала за набирането на 411 065 лева. Програма „Топъл обяд“, която осигурява безплатна храна в училище за 16-та поредна година, до момента е обхванала 17 600 нуждаещи се деца от уязвими семейства.

През последните няколко години Kaufland разгръща своите действия за корпоративна социална отговорност под слогана „Действията носят промяната“. Компанията непрекъснато работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата. За периода от 2017 до 2019 г. Kaufland България е инвестирала близо 12 милиона лева в проекти и инициативи за околната среда. Наред с това компанията инвестира в проекти в подкрепа на талантливи деца и в помощ на уязвими групи. От средата на 2018 г. Kaufland е дарила близо 350 000 лева за социални проекти. Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща. За нея компанията е отличена с множество награди, сред които е и призът „Най-голям корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум.


Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 60 хипермаркета в цялата страна и екип от над 6000 служители.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София